ANKARA - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama ile ilgili olarak, patlamanın Suriye plakalı panelvan minibüste meydana geldiğini belirterek, patlayıcının cinsinin henüz tespit edilemediğini bildirdi.

Şu ana kadar patlayıcının cinsinin henüz tespit edilemediğini belirten Arınç, ''Vali ve Emniyet Müdürü ile yapılan görüşmelerde incelemelerin devam ettiği söylenmektedir. Şu anda da esasen Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili bir adli soruşturma başlatmıştır'' dedi.

''Biz 'burada bir intihar saldırısı olabilir mi' denildiğinde bütün ihtimallerin mutlaka incelenmesi gerektiği görüşündeyiz'' ifadelerini kullanan Arınç, ''Çok kapsamlı olarak soruşturulacaktır ve bu konuda kamuoyuna daha doyurucu daha gerçek bilgilere sanıyorum kısa sürede ulaşma imkanımız olacaktır'' şeklinde konuştu.

Patlamada 4'ü Türk 13 kişi hayatını kaybetmiş, 26 kişi de yaralanmıştı. Yaralı 26 kişinin 9'u Türk vatandaşı, 17'si ise Suriyeli.

4. Yargı Paketi için çalışma toplantısı

Bülent Arınç, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 4. Yargı Paketi'ne ilişkin çalışma toplantısı yapılacağını söyledi.

Ziyaretler insani amaçlı

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ergin Saygun ve Didem Tuncay'a yaptığı ziyaretle ilgili olarak da ''Ağır bir şekilde rahatsızlık geçiren bir kişinin, kızı, eşi ve oğlunun yanında ziyaret edilmiş olması, geçmiş olsun dileklerinin iletilmiş olmasıyla bir patlamada ağır yaralanan bir gazeteci arkadaşımızı ziyaret etmek veya bunun benzerleri tamamen insani amaçlıdır'' dedi.

Başbakan'ın AB açıklamaları

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan'ın AB'ye yönelik eleştirileriyle ilgili olarak ise ''Sayın Başbakanımızın, AB'ye yönelik hem eleştirileri hem de Türkiye'nin konumunu yeniden güçlendirecek ifadeleri hepimizin dikkatini çekmektedir. Almanya'nın bundan etkileneceğini ben şahsen tahmin ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Öğretmen adaylarına müjde

Arınç, öğretmen adayları için müjdeli bazı hususları olduğunu belirterek, ''Sanıyorum ki Sayın Başbakanımız bugünkü grup toplantımızda bu konularda ayrıntılı bilgiler vermiş olacak'' dedi.