TBMM - AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 40 bin öğretmen atamasıyla ilgili yasal düzenleme konusunda CHP ve MHP grup başkanvekilleriyle daha önce mutabakata vardıklarını ve Meclis'in 28 Ağustos'ta özel gündemle toplandığında bu konuyu çözeceklerini bildirdi.

Ünal, AA muhabirinin, 40 bin öğretmen atanmasına ilişkin yasal düzenlemenin ne zaman yapılacağına ilişkin sorusu üzerine, Meclis'in kapandığı gün öğretmen atamalarıyla ilgili "Meclis'i kapatıyoruz ama ağustos içinde öğretmen atamalarıyla ilgili konunun düzenlenmesi gerekiyor" diyerek, diğer partilerle görüştüklerini söyledi.

Mahir Ünal, Meclis'in kapandığı gün CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ile görüştüklerini bildirerek, Meclis'in 28 Ağustos'ta özel gündemle toplandığında, bu konuyu çözmek için mutabakat oluşturduklarını bildirdi.

 Ünal, "CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, destek veririz diye açıklama yapmış. Orada arkadaşlar hemen bir pozisyon alıyorlar. Biz zaten bunu yapıyoruz. Hem torba kanun tasarısında hem de bununla ilgili bir teklif var. Dolayısıyla biz bunu 28'inde zaten çözeceğiz" diye konuştu.