ANKARA

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının, "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlenmesi" iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hasan Palaz, avukatıyla Gölbaşı Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.

Palaz, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, TÜBİTAK'ın, kriptolu telefonların sadece tasarım ve üretimini yaptığını söyledi.

Kullanılan sertifika, protokoller ve algoritmaların NATO tarafından onaylı olduğunu belirten Palaz, "TÜBİTAK olarak bilgi sahibi de değiliz yani telefon kime tahsis edildi, ne oldu bilmiyoruz. Biz teslim ettikten sonra bu telefonlara kim ne yaptı bilmiyorum" dedi.

Eski TİB Başkanvekili Şen gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında hakkındagözaltı kararı bulunan eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen de avukatıyla birlikte geldiği Gölbaşı Adliyesi önünde gözaltına alındı.

Osman Nihat Şen, avukatıyla birlikte basın açıklaması yapmak için geldiği adliye önünde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Emniyet görevlilerince arabaya bindirilen Şen, ifadesi alınmak üzere Gölbaşı Adliyesinin arka kapısından adliye binasına getirildi.