MERSİN

Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesinin evinde taziye ziyareti yoğunluğu yaşanıyor.

Türkiye'nin dört bir yanından aileye başsağlığına gelenler, anne Songül Aslan ve baba Mehmet Aslan'ın acılarına ortak olmaya çalışıyor. Evin önünde kurulan taziye çadırında dualar okunurken anne ve baba gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve binlerce öğrencinin gruplar halinde taziyeye geldiği evin önündeki çadırda dualar okunuyor. Taziyeleri kabul eden anne ve babanın ise metanetini koruduğu dikkati çekiyor.

Baba Aslan göğsüne taktığı kızının fotoğrafını, eliyle sürekli okşarken kendilerine hediye edilen Kur'an-ı Kerim'i de masanın üzerine koyarak dualarını sürdürüyor.

Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral da taziye evine gelerek dua okudu. Aileye ziyarette bulunan Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal ise taziye evinin önünde görev yapan gazetecilerin yakalarına siyah kurdele taktı.

Mezarına karanfil bıraktılar

Öte yandan olayı sosyal medyadan ve televizyonlardan takip eden bazı vatandaşlar da Aslan'ın mezarına giderek karanfil bırakıp dua etti.

Mezarı ziyaret eden bir vatandaş aileye Allah'tan sabır dileyerek, kendilerinin de iki kız çocuğu olduğunu ve ailecek bu durumdan etkilendiklerini, çok üzüldüklerini belirtti.

Hatay'da zanlının fotoğrafı yakıldı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Özgecan Aslan'ın öldürülmesi protesto edildi. Sosyal medya aracılığıyla Atatürk Caddesi'nde bir araya gelen grup, dövizler açıp slogan atarak Reyhanlı Belediyesi önüne kadar yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasının ardından grup Özgecan Aslan'ın katil zanlısına ait fotoğrafı benzin dökerek yaktı. Grup daha sonra dağıldı.

Adana

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Adana ASKİ'nin oyuncuları da Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepki gösterdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, sporculardan Nilay Kartaltepe meydana gelen olayın Türkiye'de kadına yönelik şiddetin en son ve en acımasız örneği olduğunu belirterek "Yetkililer sesimizi duysun. Kadınların yaşam hakkı ellerinden alınamaz. Özgecan kardeşimiz öldürülen ilk kadın değildir, ama son olması için var gücümüzle mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Oyunculardan Ceyda Sinan da cinayeti kınayarak tüm önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Osmaniye

CHP Osmaniye Kadın Kolları İl Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla cinayeti protesto etti. CHP Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Güvenç, kadına ve çocuklara yönelik şiddetin toplumda giderek arttığını, Özgecan Aslan'ın bunun son kurbanı olduğunu söyledi.

Güvenç, Özgecan'ın öldürülmesini insanlık suçu olarak nitelendirdi.