MERSİN

Ailenin avukatlarından Sevim Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9 Eylül'de görülen bir önceki duruşmaya, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe'nin, yarınki celsede salonda olmalarının, adil yargılanma hakkının bir gereği olduğunu söyledi.

Sanıklardan Altındöken ile babasının, ek savunmalarını yazılı olarak sunduğunu, Gökçe'nin ise sunmadığını belirten Küçük, Gökçe'nin ifadesini sözlü olarak mahkemede yapabileceğini ifade etti.

Yarın görülecek üçüncü duruşmada, herkesin yüreğine bir nebze de olsa "su serpecek" bir karar çıkmasını beklediklerini anlatan Küçük, "Duruşmada karar çıkmamasının önünde şu an için bir engel yok. Biz, belki bundan sonraki kadına yönelik şiddet uygulamalarının önünde engel oluşturulabilecek bir karar çıkmasını istiyoruz ve bekliyoruz. Takdir ve iyi hal indirimlerinin uygulanmasını kesinlikle istemiyoruz ki bunlar azımsanacak düzeyde indirimler değil" diye konuştu.