ANKARA - Özel Öğretim Kurumlarının sınıf mevcutları, okul öncesi eğitimde 20, ilkokulda ve ortaokullarda 30, fen ve sosyal bilimler liselerinde 26, mesleki ve teknik liselerde 24, diğer ortaöğretim kurumlarında ise 30'u geçmeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi. 
Değişikliğe göre, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim okulu ve özel eğitim okulu açılacak binaların, kullanım hakkının tamamının okula ait bahçe içerisinde ve müstakil olması gerekecek.
Bedensel engellilere ait öğretim programı uygulayan özel eğitim okulu açılacak binalarda, fizyoterapi salonunun, binanın giriş katının üst veya alt katı olması halinde binada bedensel engellilerin kullanımına uygun standartlarda asansör bulunması şartı aranacak.
Yönetmeliğe göre, öğrenim ücretini yıllık belirleyen okul öncesi eğitim kurumu, ilkokul, ortaokul, özel eğitim okulu, ortaöğretim okullarında ve öğrenci etüt eğitim merkezlerinde öğretim yılı başlamadan ayrılanlara yıllık ücretin yüzde 10'u dışındaki kısmı iade edilecek.
Öğretim yılı başladıktan sonra ayrılanlara ise yıllık ücretin yüzde 10'u ile öğrenim gördüğü günlere göre hesaplanan miktarın dışındaki kısmı ödenecek.