ORDU

Ordu'da geçen hafta yaşanan sel felaketinin ardından, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un girişimleri sonucu Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü emrine, selden zarar görenlere tahsis edilmek üzere 500 bin lira gönderildi.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un himayesinde, Ordu'da 5-6 Temmuz günlerinde yaşanan sel felaketinin yaralarının sarılması ve hasarların telafisi kapsamında çalışmalar sürdürülüyor.

Kurtulmuş, 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı ve 2 kişinin kayıp olarak arandığı sel felaketi ve heyelanın ardından atılan adımları bizzat takip ediyor.

Bu kapsamda, AFAD Başkanlığı tarafından Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü emrine, selden zarar görenlere tahsis edilmek üzere 500 bin lira gönderildi.

İl Müdürlüğünün yaptığı hasar tespit çalışmalarının sonuçları doğrultusunda evleri ağır hasarlı vatandaşlara 7 bin, orta hasarlılara 3 bin, hafif hasarlılara ise bin TL yardımda bulunulacak.

Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından, Fatsa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının başvurusu üzerine afetzedelere destek sağlanacak. Başbakanlık Ekonomik İşler Başkanlığından da afetzedeler için kullanılmak üzere 1 milyon lira kaynak aktarılacak.