ORDU

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa ilçesinde kuyumcu dükkanındakilerin rehin alınmasına ilişkin, "Borca batmışlar, bir süre define aramışlar. Define bulamayınca kuyumcuların vitrinleri dikkatini çekiyor, 'Biz niye dışarıda toprak altında define arıyoruz ki işte define burada' gibi" dedi.

Vali Balkanlıoğlu, Valilik binası önünde düzenlenen kan bağış kampanyasında, gazetecilerin Fatsa ilçesindeki kuyumcu dükkanındakilerin rehin alınması olayına ilişkin sorusunu cevaplandırdı.

Olayda kan dökülmemesinden duyduğu mutluluğu dile getiren "Arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu konuda eğitimli bir polis memurumuz olağanüstü çaba gösterdi. Bütün emniyet teşkilatımız çok sabretti. 10 saat ikna için çabalandı ve ikna edildi" diye konuştu.

Balkanlıoğlu, zanlıların borcunun olduğuna dikkati çekerek, "Aslında her şeyin bir çaresi vardır. Bir şekilde insanlar onlara, inansalar yardım eder. Onlar önce 'bir define bulup acaba borçları kapatır mıyız' diye bakmışlar. Borçları da gereksiz, herkes ayağını yorganına göre uzatıp piyasaya borçlanmayacak. Hiç kimse size silah zoruyla 'borç al, araba al, lüks eşya al' demiyor" dedi.