ANKARA

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü "önemli yurt içi olaylar"a ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda, 5 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. İlçedeki operasyonda, etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 339 oldu. İki tabanca, 49 fişeği, 5 telsiz ve bir dürbünün ele geçirildiği operasyonda, 12 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 780'e ulaştı.

Şırnak'ta devam eden operasyonda, 11 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı ise 319 oldu. Altı el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise 870 olarak belirlendi.
DAEŞ terör örgütü üyesi 5 kişi ele geçirildi

Hakkari Çukurca'da yürütülen operasyonda ise bölücü terör örgütü mensubu bir terörist Dragunov, keskin nişancı tüfeği ile birlikte ölü ele geçirildi.

Şırnak Silopi'de, yol kontrol noktasından kaçmaya çalışan bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, 2 kalaşnikof piyade tüfeği ile yakalandı.

Bitlis Hizan'da, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonda, bir kalaşnikof piyade tüfeği ile 35 fişeği, 2 av tüfeği ile 23 adet fişeği ele geçirildi.

Gaziantep Oğuzeli'nde ise Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan DAEŞ terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada, yabancı uyruklu 5 şahıs ölü, 10 şahıs sağ ele geçirildi. 
AA