DİYARBAKIR

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, bugün bir gazetede "koruyucu köylerine operasyon" başlıklı haber yer aldığı, söz konusu haberde Lice ilçesine bağlı Esenler köyü ile Hazro ilçesine bağlı Meşebağları, Kırmataş ve Sarıerik köylerine yönelik yapılan operasyonlarda hiç silah bulunmadığı ve hakkında işlem yapılan kimse olmadığı, operasyonun korucu köylerine yönelik olduğu iddialarına yer verildiği anımsatıldı.

Bu iddalarla ilgili araştırma yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İcra edilen operasyonda arazide esrar tarlalarını korumak maksatlı oluşturulmuş bir barınak içerisinde bir otomatik av tüfeği, bir fişek kütüklüğü ve 4 dolu av fişeği ele geçirildi. Bununla birlikte yasadışı kenevir ekilen ve güvenlik kuvvetlerince imha edilen tarlaların sahiplerinin belirlenmesine yönelik tapu müdürlükleri ile koordineli çalışma neticesinde, operasyon soruşturma dosyası kapsamında belirtilen 12 kişinin kimliği tespit edildi. Bu kişilerin adli işlemleri sürüyor. Ayrıca 52 parsel arazinin sahiplerinin kimlik tespit çalışmaları da devam ediyor."

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yasadışı kenevir ekimi yapıldığı tespit edilen 21 köyün yakınlarındaki arazilere yönelik operasyon gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sadece 4 köyde geçici köy korucusu bulunmakta, büyük çoğunluğunda ise korucu bulunmamaktadır. Güvenlik kuvvetlerince büyük bir özveri ve gayretle uyuşturucu ile mücadele kapsamında icra edilen operasyonlar korucu olsun olmasın hiçbir ayrım yapılmadan suç unsuru tespit edilen yerlere yönelik kararlılıkla yapılmaktadır. Görüldüğü üzere, söz konusu haberde yer alan iddiaların tamamen mesnetsiz olduğu ve gerçekleri çarpıtmaya yönelik olduğu sonucu ortaya çıkmaktadır."