Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde saat 13.55 sıralarında belediye binası önünde patlamameydana geldi. Bundan yaklaşık 15 dakika sonra da PTT binasının bulunduğu Cumhuriyet Caddesinde ikinci bir patlama yaşandı.
Olayın ardından Hatay'a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, patlamalarda 43 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.
Atalay, "100'ün üzerinde yaralımız ayakta tedavi edilmiştir. Halen 53 yaralımız uygun sağlık merkezlerinde tedavi edilmekte" dedi.

Bakanlar bölgede incelemelerde bulundu

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, patlamanın yaşandığı belediye binası önünde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Atalay, Güler, Ergin, ve Müezzinoğlu, hayatını kaybeden Mehmet Şamlioğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.

Kimlik tespit çalışmaları sürüyor

Olay yeri inceleme ekipleri, patlamalar sonrası hasar meydana gelen araçların bir kısmı üzerindeki incelemelerini tamamladı. İşlemleri tamamlanan araçlar, çekicilerle olay yerinden kaldırılmaya başlandı.

Ekiplerin olay yerindeki incelemeleri ise sürüyor. Geniş güvenlik önlemleri nedeniyle patlamaların olduğu alana kimse alınmıyor.

Öte yandan, yakınlarından haber alamadıklarını söyleyen bazı vatandaşlar, olay yerine gelerek bilgi almaya çalışıyor.

Patlamanın etkisiyle Reyhanlı Belediyesi hizmet binasında da büyük hasar oluştu.

Patlamalarda hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmaları da sürüyor.

Ölenlerden çoğunluğunun cenazelerinin kaldırıldığı Reyhanlı Devlet Hastanesi morgunda kimlik tespit çalışmaları yapılıyor. İşlemleri tamamlanarak yakınları tarafından teşhis edilen cenazeler, ailelerine teslim ediliyor.

Hastane çevresinde polis ekiplerinin yanı sıra askerler de güvenlik önlemi alıyor. Hastane önünde, yaralıların yakınları da endişeli bekleyişini sürdürüyor.

Delil niteliğindeki haber ve görsellere ilişkin yayın yasağı

Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçede meydana gelen patlamalar sonrasında görsel, yazılı ve internet yayın organlarında, delil niteliğinde bulunan olay yerinin, yaralı ve ölülerin görüntülerinin yayımlandığının tespit edildiğini belirterek, yayın yasağı getirilmesi talebinde bulundu.

Talebi değerlendiren Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesi, yayın yasağı kararı aldı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK), yapılan yazılı açıklamada da Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesince, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, ilçede meydana gelen patlamalar sonrasında olay yerine, içeriğine, yaralı ve ölülerin görüntülerine ilişkin sesli, yazılı, görsel her türlü yayının yasaklanmasına karar verildiği belirtildi.