METİN DURMAZ/MANİSA - Korkunç cinayet iki ay sonra aydınlatıldı. Manisa Merkez’de faaliyet gösteren Mesir Taksi Durağı’nda 45 T 0102 plakalı taksinin şoförlüğünü yapan Musa Şimşek (55), 11 Şubat günü saat 09.30 sıralarında aldığı müşteriyle ortalıktan kayboldu. Eve gelmemesinden şüphelenen oğlu Aykut Şimşek, durumu polise bildirdi. Taksicinin aranmasıyla ilgili araştırma başlatan polis, 12 Şubat sabahı saat 10.30 sıralarında Atatürk Mahallesi Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün arkasındaki boş kanalda bir erkek şahsın bulunduğu ihbarını aldı. Olay yerine giden polis, kanalda bir gün önce kaybolan taksici Musa Şimşek’in bir el kafasına ateş edilmiş şekilde cesedini buldu. Şimşek’in kullandığı 45 T 0102 plakalı taksinin ise cesedin bulunduğu bölgenin 1 kilometre uzağındaki Fatih Mahallesi Söğüt Sokak’ta bulunduğu belirtildi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda 5 ekip taksinin cinayet günü göründüü tüm MOBESE ile işyeri kameralarını incelemeye aldı. 200 kamerada yapılan inceleme sonrasında öldürülen taksici Musa Şimşek’in olay günü taksisine binen iki kişi tespit edildi. Ayrıca taksicinin cesedinin bulunduğu Atatürk Mahallesi’ndeki tüm evlerde inceleme yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda daha önce sabıkalı oldukları belirtilen Doğan Ay (31) ile Güngör Ay (27) adlı iki kardeş yakalandı.

7 Nisan günü İzmir’den Manisa’ya gelirken yakalanan iki kardeş, emniyette ifade verdi. Doğan Ay’ın tabancayla taksici Musa Şimşek’i başına bir el ateş ederek öldürdüğü, daha sonra kardeşi Güngör Ay ile birlikte şahsın 160 TL parasını aldıkları anlaşıldı. Taksiciden gasp edilen 160 TL’yi Güngör Ay’ın Manisa Kapalı Cezaevi’nde hükümlü eşinin hesabına yatırıldığı öğrenildi.

Cinayet günü iki kardeşin telefonla görüştüğü iddia edilen Ali A (25), eşi Nurcan A (27) ile Hüseyin K da cinayetle ilgili delilleri sakladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Cinayetten yakalanan Güngör Acar’ın 6 suçtan tutuklaması olduğu iddia edilirken, Doğan Ay’ın hırsızlık, uyuşturucudan sabıkası olduğu belirtildi.
Cinayetten yakalanan iki kardeş ile cinayet delillerini sakladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 1’i bayan 3 kişi, Manisa Devlet Hastanesi’nde sağlık raporu aldıktan sonra savcılığa sevk edildi.

BABAM ÇOK SEVİLİYORDU

Cinayetin para için işlendiğini söyleyen öldürülen taksicinin oğlu Aykut Şimşek, şöyle konuştu: "Babamın kimseyle bir husumeti olmazdı. Babam çevresi tarafından çok seviliyordu. Böyle ölümü hak etmiyordu. İnşallah katiller gerekli cezayı alacaklar. Babamızın kanı yerde kalmadı. Babamızın katilleri yakalandı. Sayın valimize ve emniyet teşkilatımıza teşekkür ederim." Polis teşkilatının 168. kuruluş yıldönümü sebebiyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin'in yanına gelen Şimşek, polis teşkilatına cinayeti çözdükleri için teşekkür etti.