Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Olağanüstü hal sıkıyönetim değildir. Sadece demokrasinin daha iyi işleyebilmesi için özellikle bu terör örgütü mensuplarını, Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarını, hangi terör örgütü mensubu olursa olsun bunları kamudan temizlemek suretiyle devletimizi güçlü ellere teslim etme hareketidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden video konferans yöntemiyle şehirlerdeki meydanlara bağlantı gerçekleştirerek vatandaşlara hitap ediyor.  

"Temel hak ve özgürlüklerde bir kısıtlama söz konusu değildir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, Milli Güvenlik Kurulu toplantısını da bugün yaptıklarını hatırlatarak, "Bugün Bakanlar Kurulu'nu ardından, MGK toplantımızı yaptık. OHAL ile tavsiye kararı aldık. Bakanlar Kurulu tarafından da kabul görülerek, adımlar atıldı. Spekülasyonlar yapılabilir. Sıkıyönetim başka bir olay olağanüstü hal başka bir olay" dedi. 

"TSK valilerimizin ve hükümetimizin emrindedir"

Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Valilerimizin yetkisi artırılmış olarak halkın huzuru ve mutluluğu sağlanacaktır. Farklı yerlere çekenlere asla prim vermeyin. Silahlı kuvvetlerimiz valilerimizin ve hükümetimizin emrindedir. Türk ordusunun başkomutanı olarak ordumuzun başındayım. Ordumuz bu milletin efendisi olmaya değil., milletin huzurunu sağlamaya ve emrinde olmaya devam edecek. Polis teşkilatımız millete hizmete devam edecek." diye konuştu.

"Ekonomik noktada sıkıntı olmayacak"

OHAL döneminde ekonomik açıdan sıkıntı olmayacağını vurgulayan Erdoğan, "Ekonomik noktada sıkıntı olmayacak. Hükümetimiz gerekli tedbirleri almıştır. Süreci verimli kullanacağız, sanayicilerimiz daha gayretli devam edecek. Bu süreçten Türk milleti olarak, halk olarak güçlenerek çıkacağız." dedi.

"Uydurulan yalanlara inanmayın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir çok spekülasyonlar yapanlar çıkabilir, sakın bu oyuna gelmeyiniz. Şu anda üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmiştir. Bu asla vatandaşımın ekonomik faaliyetlerine yönelik bir adım değildir. Bunlarda rahat olun. Uydurulan yalanlara asla sizler inanmayın. Zaten gerek Başbakanımız, gerek hükümet yetkilileri, zaman zaman bu konularda da gerekli aydınlatmaları yapacaklardır, biz de yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Sevdik, hamdolsun sevildik"

Şanlıurfa'nın şanına yaraşır olanı yaptığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şanlıurfa her zaman bizimle beraber oldu. Şanlıurfa şanına yaraşır olanı hep yaptı. Bizler 15 yıldır bu ülkemizin o kara bahtını aydınlık bir geleceğe çeviren kadrolar olduk. Sevdik hamdolsun sevildik. Bundan sonra halkımızı Rabia'daki 4 başlıkta yaşayacak. Tek millet, Türk'ü, Arap'ı, Boşnak'ı Kürt'ü ayırt etmeksizin. Tek bayrak, işte bayrağınızı elinize aldınız. Şanlıurfa'nın en büyük meydanını günlerdir dolduruyorsunuz. Dediniz ki 'hakimiyet kayıtsız şartsız milletin.' tek vatan dediniz, dördüncüsü ise tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devletimiz yok ne demek Paralel Devlet. Buna en iyi cevabı siz kararlı duruşunuzla verdiniz." ifadelerini kullandı.

"Teslim edilmesini bekliyoruz"

Erdoğan, FETÖ ele başı Fetullah Gülen'i ABD'den istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Pensilvanya'daki zatı istettik, istetiyoruz. Tabi dostlarımızdan ve stratejik ortaklarımızdan terör örgütü ele başını bize teslim etmelerini bekliyoruz ve vereceklerine inanıyoruz. İnlerine girmeye devam edeceğiz, nereye kaçarlarsa kaçsınlar peşlerindeyiz, bulacağız milletimiz şahit olacak. Demokratik sistemi birlikte savunacağız. Milletimiz hep birlikte farklı görüşte olmalarına rağmen, sürece sahip çıktılar. Milletimizin buna sahip çıkışını unutmam mümkün değil. Şehitlere rahmet, gazilere acil şifalar diliyorum. Şehitler içinde silahlı kuvvetlerimiz var. Haşhaşilere yedirmemek için mücadele verdi. Milletimiz de verdi, vermeye devam edeceğiz. Onların tankı varsa milletimin imanı var bunu böyle sürdürdü. Günlerdir meydanları dolduruyorsunuz. Bizler bu süreci farklı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz."