ANKARA - Yeni eğitim-öğretim döneminin 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak olması nedeniyle, okullarda güvenli eğitim ortamının sağlanması adına okul çevrelerinde güvenlik önlemleri alınacak.

Emniyet Genel Müdürlüğünce, çocukların eğitimlerini güvenli bir ortamda sürdürebilmeleri, her türlü suç ve şiddetten, madde bağımlılığı başta olmak üzere kötü alışkanlıklardan korunmaları amacıyla 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde okul ve çevrelerinde alınacak tedbirlerin yer aldığı genelge, 81 il emniyet müdürlüğüne gönderildi.

Resmi ve sivil ekipler görev yapacak

Genelgeye göre, polis sorumluluk bölgelerinde bulunan tüm okullarda risk değerlendirilmesi yapılarak belirlenen durumlara göre resmi ve sivil ekipler görevlendirilecek.

Okul irtibat görevlileri bir hafta, üç hafta ve bir ay olarak belirlenen periyotlarla sorumlu oldukları okul yöneticileri ile en az bir defa görüşme yapacak, eğitim güvenliğini tehdit eden faktörler belirlenerek bu faktörlerin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalara ağırlık verilecek. 

İnternet kafe, oyun salonları ve kahvehaneler denetlenecek

Okul çevrelerinde bulunan internet kafeler, elektronik oyun salonları, kahvehaneler başta olmak üzere umuma açık yerler ile park ve bahçelere yönelik denetimler artırılacak, okulla ilişkisi bulunmayan kişiler okul çevrelerinden uzaklaştırılacak.

Okul giriş ve çıkış saatlerinde, okul önlerinde, okul çevresinde ve okul güzergahlarında genel asayiş ve trafik önlemlerini almak için yeteri kadar yaya ve motorize ekip görevlendirilecek.

"Narkotim" ekipleri etkin olarak görev yapacak

Uyuşturucu ile mücadele birimleri tarafından okul önü ve çevresinde idari ve adli tedbirlerin artırılması, uyuşturucu ticareti ve kullanımının önlenmesi için "Narkotim" ekipleri etkin olarak görev yapacak.