MARDİN

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Nusaybin ilçesindeki sokağa çıkma yasağının ikinci bir duyuruya kadar devam edeceğini belirterek, "Teröristlerden ilçemizin temizlenmesi için vatandaşımızın talebi var. İnşallah en kısa sürede bunu gerçekleştirip vatandaşımızı esenliğe ulaştıracağız" dedi.

Koçak, valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede kamu düzenini sağlamak, kazılan hendeklerle buralara yerleştirilen patlayıcıları ortadan kaldırıp vatandaşın yaşama hakkını ihlal eden, hürriyetinden mahrum eden terörist unsurları temizlemek için faaliyette bulunacaklarını söyledi.

Bu faaliyetlerin vatandaşa zarar vermeden ya da en az zararla yürütülmesini sağlamak için dün saat 19.00'dan itibaren ilçede sokağa çıkma yasağı ilan ettiklerini hatırlatan Koçak, şöyle konuştu:

"Nusaybin'e ziyaretlerde bulunduk. Ziyaretlerde vatandaşımız, kazılan hendeklerden, teröristlerin kendilerine reva gördüğü muameleden çok şikayet ettiler. İlçedeki sokağa çıkma yasağı ikinci bir duyuruya kadar devam edecek. Teröristlerden ilçemizin temizlenmesi için vatandaşımızın talebi var. İnşallah en kısa sürede bunu gerçekleştirip vatandaşımızı esenliğe ulaştıracağız."

Koçak, ilçede kazılan hendeklerin, insanların hayatını tehdit etmekle kalmadığını, konut dokunulmazlığını da ihlal ederek mağduriyeti dayanılmaz hale getirdiğini ifade ederek, sokağa çıkma yasağından vatandaşın mağdur olmaması için her tür tedbiri aldıklarını aktardı.