Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Eskişehir Adalet Sarayı önünde protesto gösterisi düzenlendi. Grup basın açıklamasının ardından sosyal paylaşım sitesi üzerinden Özgecan Aslan’ın ölümüyle ilgili tweet atan sanatçı Nihat Doğan hakkında suç duyurusunda bulundu.
Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu ve Eskişehir Eşitlik Platformu (ESEP) tarafından düzenlenen protesto gösterisinde konuşan Komisyon Başkanı Avukat Pınar Çelik Arpacı, kadınlara yönelen sistemli saldırıların temelinde siyasi bir program olduğunu öne sürdü. “Bizler artık ölen kız kardeşlerimizin arkasından ağlamak istemiyoruz” diyen Arpacı, “Bizler hesap sormak niyetindeyiz. Onurlu, eşit ve özgür bireyler olarak yaşama hakkımızı korumak adına bir bir bizleri eksilten bu karanlığa karşı mücadele etmek niyetindeyiz. Kadını erkeğe eşit tutmayanlar, kadınları erkeğe tabi tutanlar bu cinayetlerin azmettiricisidir. ‘Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk olsun, anası ölsün’ düşüncesi, ülke siyasetinde kabul görmüş ve yaşadığımız bu kara günlerin ana fikrini oluşturmuştur. Kendisinden aşağı gördüğü kadının onuruna ve bedenine yapılan tecavüzü hak gören bu yaklaşım, bir siyasi söylemin fıtratından ileri gelmektedir” ifadelerini kullandı.
ve kadın cinayetlerini durdurmak için Hükümeti  somut ve samimi adımlar atmaya çağıran açıklamada . Evde, sokakta, işyerinde yaşanan kadına yönelik şiddetin sorumlularının yargılanmasını ve caydırıcı yasal tedbirler alınmasını istiyoruz. Bakanlar tarafından ortaya atılan idam cezası, hadım, biyolojik ve kimyasal kastrasyon gibi sorunun çözümüne fayda sağlamayacak önerileri kabul etmiyoruz. Öldürülen, şiddete uğrayan kadınların giydiği elbise rengini, yaptığı makyajı, geç saatte dışarıda olmasını ölçü alan tahrik indirimi uygulamasına bir son verilmelidir. Kadınlara yönelmiş şiddet suçlarının en ağır cezalarla yaptırıma bağlanmasını istiyoruz” dedi.
Arpacı Özgecan Aslan’ın tüm dava süreçlerinde davaya müdahil olarak sanıkların en ağır şekilde cezalandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi , mücadelelerinin kadın cinayetleri ve şiddet son bulana kadar devam edeceğini sözlerine ekledi. Arpacı’nın açıklamasının ardından ESEP adına açıklama yapan İncilay Cangöz, faillerin hak ettikleri cezayı alacaklarına dair adalete güvenmek ve yargı sisteminin suçluyu korumasını değil, mağduru korumasını istediklerini dile getirdi.
etiket:nihat doğan,son dakika,nihat doğan'a,gündem,nihat doğan hakkında,özgecan,aslan,kadın,hakkında,nihat,doğan,suç duyurusu