NİĞDE

Milli Piyango'nun 31 Aralık yılbaşı özel çekilişinde 50 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği çeyrek biletlerden birinin sahibinin Niğde'de 30 yaşlarında bir işçi olduğu ileri sürüldü.

Biletin satan Cumhuriyet Meydanı yakınlarındaki bayinin sahibi Erkan Ersoy, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, merakla beklenen talihlinin çıktığını ve parasını aldığını söyledi.

Ersoy, talihlinin Niğde merkezde ikamet ettiğini ve isminin açıklanması istemediğini belirterek, "Talihli 30 yaşlarında yüksek okul mezunu. Bir işletmede işçi olarak çalışıyor. 5 gün sonra bize müracaat ederek biletine para çıktığını söyledi. Ben de arkadaşı aldım notere ve banka müdürüne götürdüm. Banka müdürü ile Ankara'ya gittiler, parayı hesabına aktardılar" dedi.

Talihlinin 2 çocuk sahibi olduğunu ve emekli olan babası ile yaşadığını aktaran Ersoy, şunları kaydetti:

"Genç arkadaşımız ailesi mazbut düzgün bir kişi, bu parayı iyi yönlendireceğine eminim. Biraz tedirgin kendisi, 20 gün tatile gitti, güney illerinde dinlenecek. Niğde'ye gelecek, kendisi de açıklayabilir. Kardeşimiz çocuklarına ilerisi için yatırım yapmak istiyor. Eğitim kurumlarına katkıda bulunacağını söyledi. Babası ve kardeşleri ile Niğde'de işletme kurup çalışacaklar. Kendisine Allah'tan sağlık ve iyi yatırımlar yapmasını diliyorum."

Sahte milyoner, talihliyi de tedirgin etmiş

Niğde'de büyük ikramiyenin kendisine çıktığını iddia ederek, sosyal medyada fotoğraflarını paylaşan bir kişinin gündemi meşgul ettiğini ifade eden Ersoy, "Gerçek talihli, bunu görünce biletim acaba sahte mi diye tereddüt etmiş, bana sorduğunda biletinin gerçek olduğunu söyledim, çünkü biletin arkasında bizim bayinin kaşesi var, bilet gerçektir" dedi.

Milli Piyango'nun 31 Aralık yılbaşı özel çekilişinde 50 milyon liralık büyük ikramiye, "2692160" numaralı çeyrek bilete isabet etmişti. Büyük ikramiyeye ait numaraların bulunduğu biletlerin ikisinin Aydın'da, diğerlerinin de Niğde ve Ankara'da satıldığı açıklanmıştı.