ASTANA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için geldiği Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev tarafından törenle karşılandı. 

Erdoğan, Akorda Devlet Başkanlığı Sarayı'nda, Nazarbayev tarafından kapıda karşılandı. 

Karşılama töreninde iki liderin, resmi heyetlerini karşılıklı takdiminin ardından, Türk ve Kazak milli marşları çalındı. Kazakistan Bayrağını, başlarıyla selamlayan Erdoğan ve Nazarbayev, daha sonra tören kıtasını denetledi. 

Erdoğan ve Nazarbayev, Akorda Devlet Başkanlığı Sarayı'ndaki baş başa görüşmenin ardından Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına başkanlık edecek ve toplantının ardından mutabık kalınan konulardaki anlaşmaların imza törenine katılacak, ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'a  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve çok sayıda iş adamı eşlik ediyor.