ANTALYA -  Alanya'da nakliyecilerin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 06.00-10.00 ve 16.00-22.00 saatlerinde geçiş yasağına tepki göstermek amacıyla 27-30 Ocak tarihlerinde yapacaklarını bildirdikleri kontak kapatma eylemine başladı.
 
Alanya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün itibariyle başlayan kontak kapatma eyleminin 4 gün süreceğini söyledi.

Eylemden sonuç alınamaması halinde süreyi 15 gün daha uzatacaklarını belirten Uyar, "Uygulanan yasak tamamen kalksın istemedik. '17.00-20.00' saatlerine çekilsin dedik. Burada 3 saat yüklerken telafi ederiz. Bir saat de yolda telafi ederiz ama bu olmazsa eylemi 15 gün daha sürdürmeye kararlıyız" dedi.

İstanbul'da fiyatlar artmayacak

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman ise düzenlenen eylemin İstanbul'da meyve ve sebze tedariki konusunda hiçbir sıkıntı yaratmadığını söyledi.

İstanbul'da yeterince meyve ve sebze bulunduğuna işaret eden Çakman, "Esnaf arkadaşlarımız, müşterisini asla malsız bırakmayacak. Bu nedenle büyütülecek bir durum yok. İstanbul'da ticaret yapan arkadaşlarımızın yeterli miktarda mal stoğu bulunuyor. Zaten kendi araçları da var. Bu nedenle yapılan eylemin meyve ve sebze konusunda bir sıkıntı yaratması söz konusu değil" diye konuştu.