Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'nde, "iş yerinden hırsızlık ve mala zarar verme" suçlarından tutuklu bulunan sanık Barış A. (23), Ankara Bölge Adliyesi 14. Ceza Dairesi Başkanlığınca yeniden yargılandı.

İstinaf Mahkemesi heyeti, Ankara 25. Asliye Ceza Mahkemesinin sanık Barış A. hakkında verdiği karara yönelik itirazı değerlendirerek, yargılamadaki eksiklikten dolayı davanın "esastan" kabul edildiğini belirtti. 

Sanık Barış A. savunmasında, cezaevine girmeden önce demir doğrama işi ile hafta sonları garsonluk yaptığını, olay sırasında uyuşturucu madde kullandığı için "hırsızlık ve mala zarar verme" suçlarını işlediğinden habersiz olduğunu söyledi. 

Marketten çaldığı malzemenin birkaç kilogram muz ile bir miktar pirinçten ibaret olduğunu belirten sanık Barış A, tahliyesini talep etti.

Müşteki Ahmet Y. ise mahkemeye verdiği ifadede, söz konusu işletmenin müdürü olduğunu, bu olaydan sonra zarara yönelik ödemenin kurum avukatına yapıldığını öğrenmesi dolayısıyla şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.

Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından 14. Ceza Dairesi Başkanı Günal, ilk derece mahkemesinin tutuklu sanık Barış A. hakkında "Hırsızlık ve mala zarar verme" suçlarından verdiği 5 yıl hapis cezası hükmünü kaldırarak yeniden hüküm verdi. Heyet kararında, "zararın giderilmesi ve etkin pişmanlık hükümleri" uyarınca sanık hakkındaki cezayı 3 yıl 4 ay hapis cezasına indirerek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.