ANKARA

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Müşterek Taarruz Uçağı Projesi kapsamında 2018 yılında teslim alınması planlanan ilk 2 uçağın sipariş edilmesini kararlaştırdı.

İcra Komitesi, gündeminde yer alan konuları görüşmek ve ilgili kararları almak amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Savunma Sanayii Müsteşarlığında toplandı. Toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Toplantının ardından yapılan basın açıklamasına göre, Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) Projesi kapsamında 2018 yılında teslim alınması planlanan ilk 2 uçağın sipariş edilmesine karar verildi.

Göktürk Yenileme Uyduları Projesi kapsamında ön tasarım aşamasına ilişkin olarak TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Lojistik Destek Gemisi Projesi kapsamında Selah Makine ve Gemicilik Endüstri Ticaret AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanacak.

Yeni Sualtı Taarruz Timleri Harekatı için İntikal Botu Projesi kapsamında Ares Tersanecilik Sanayi ve Ticaret AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırıldı.

MİLGEM Projesi üçüncü ve dördüncü gemi ana tahrik sisteminin tedariki için Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırıldı.

Ayrıca, toplantıda komiteye Milli Piyade Tüfeği Geliştirilmesi Projesi'nin son durumuna ilişkin ve Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında yürütülen sözleşme görüşmelerinin geldiği aşama hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı.

Öte yandan, teklif değerlendirme çalışmaları tamamlanan projelerde yüklenici firmalar ile sözleşme imzalamak üzere Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkili kılındı.