BEYRUT

Kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılması yönündeki müzakereleri yürüten Lübnan kaynaklarından alınan bilgiye göre, pilotları kaçıranlar, Akpınar ve Ağca'ya kendilerinin birkaç saat içinde serbest bırakılacağı yönünde bilgi verdi.

Türk pilotların serbest bırakalıcağı yönünde hazırlıkların yapıldığı belirtilirken, bu bağlamda Ağca ve Akpınar için yeni kıyafetlerin tedarik edildiği ifade edildi.

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, dün yaptığı açıklamada, kaçırılan Türk pilotların ise serbest bırakılmasının yakın olduğunu söylemişti.

Pilot Murat Ağca'nın baba evinde heyecanlı bekleyiş

Lübnan'da kaçırılan 2 Türk pilotun serbest bırakılacağı yönündeki haberler üzerine, pilot Murat Ağca'nın Elazığ'daki baba evinde heyecanlı bekleyiş başladı.

Pilot Ağca'nın babası Zeki Ağca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece geç saatlerde gelen haberlerle heyecanlandıklarını belirterek, sabaha kadar televizyon başında gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

Kısa zamanda çocuklarına kavuşmayı temenni ettiklerini dile getiren Ağca, "Devletimize, hükümetimize ve herkese teşekkür ediyorum" dedi.