ANKARA

İstanbul'da, Türkiye Motosiklet Platformu (TMOP) üyelerinden oluşan yaklaşık 500 kişi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlere saygı ve Mehmetçik'e destek amacıyla Suadiye'de bir otelin önünde bir araya geldi.

Türk bayraklarıyla süsledikleri motosikletleriyle konvoy oluşturan gruptakiler, Kadıköy İskele Meydanı'na geldi.

Konvoyun geçtiği güzergahta, diğer sürücüler de klakson çalarak motosikletlilere destek verdi.

İskele Meydanı'nda, dev Türk bayrağı ile Türkiye Motosiklet Platformu üyesi 136 kulübün logosu bulunan "Gururumuzsunuz. Türk Motosikletçileri Her Daim Yanınızda ve Her Zaman Hazır" yazılı pankart açan grup üyeleri, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" şeklinde slogan attı.

Saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Platform Başkanı Zafer Fatih Özsoy, Türkiye'de 30 il ile yurt dışında Kerkük, Hollanda ve Almanya'da eş zamanlı olarak bir sürüş başlattıklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanların isimlerinin tek tek okunması üzerine motosikletçiler hep bir ağızdan "Burada" diye ses verdi.

Silivri'de de terminal yanında bir araya gelen motosiklet tutkunları, konvoy oluşturarak Atatürk Meydanı'nda gitti. 

Burada saygı duruşunda bulunan gruptakiler, daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu. 

Tekirdağ

"Afrin Şehitlerine Saygı ve Mehemetçik'e Destek Sürüşü"ne Tekirdağlı motosikletçiler de destek verdi.

Tuğlalı Park'ta toplanan motosikletçiler buradan Değirmenaltı Mahallesine kadar konvoy yaptı.

Grup adına açıklama yapan Tekirdağ Motosiklet Derneği Başkanı Kadir Yenipazarlı, motosikletçiler olarak harekatı desteklediklerini belirtti.

Balıkesir

Balıkesir'in Edremit ilçesinde de bir grup motosikletli, etkinlik kapsamında buluşarak, konvoy halinde tur attı, şehitleri andı.

Türk Chopper ve Edremit Körfezi motosiklet kulüplerince düzenlenen etkinliğe katılan 50 kadar motosikletli, Akçay Mahallesi'nde toplandı. Motosikletliler, Azerbaycan ve Menderes Bulvarı, İnönü Caddesi ve Atatürk Bulvarı'ndan geçerek Cuhuriyet Meydanı'na geldi.

Burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunduktan sonra saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan motosikletliler, üzerinde "Şehitlerimizi saygı, minnet, şükran ve dua ile anıyoruz. Ruhları şad olsun" yazılı pankart açtı. Motosikletlilere, vatandaşlar da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atarak destek verdi.

Kocaeli

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde ise Milli İrade Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 motosiklet sürücüsü, yağmura aldırış etmeden Türk bayraklarıyla süsledikleri motosikletleriyle konvoy halinde yola çıktı. Vatandaşlar, Türk bayraklarıyla şehri turlayan motosikletçilere alkışla destek verdi.

Cumhuriyet Çocuk Parkı'nda etkinliğe ara veren sürücüler, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

Grup adına konuşan Kocaeli Motosiklet Topluluğu (KOMOTO) üyesi Ayhan Acar, tüm şehitlere rahmet, gazilere de acil şifalar diledi.

Sinop

Sinop'ta, sosyal medya üzerinden organize olan motosiklet sürücüleri, Kelayazısı Mahallesi Hamsi Yolu mevkisinde bir araya geldi. 

Türk bayraklarıyla süsledikleri motosikletleriyle konvoy oluşturan grup, Atatürk Caddesi'nden kent şehitliğine geçti.

Yol güzergahında vatandaşlar da Türk bayrağı sallayarak gruba destek verdi. 

Şehitlerin mezarlarını ziyaret eden motosiklet sürücüleri, dua edip mezarlara çiçek bıraktı.