ANKARA

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajına, milli birlik ve beraberliğin temini uğruna canlarını ortaya koyan, kutsal vatan topraklarının müdafaası için, milli ruhla, üstün cesaret ve fedakarlıkla gazilik mertebesine ulaşan kahramanların Gaziler Günü'nü kutlayarak başladı.

Fedakarlığı vatanı ayakta tutan yüce bir değer olarak değerlendiren Bakan Gönül, gazilerin bu milli fedakarlığın timsali olduğunu bildirdi. Gazileri milletin bağımsızlığını, vatanın bütünlüğünü korumak için kendi canlarını hiç düşünmeden ortaya koyan kahramanlar olarak nitelendiren Gönül, şunları kaydetti:

"Gazilerimizin bakışlarındaki vakar ve metanet bu fedakar ruhun temiz yüzlerine yansımasıdır. Gazilik ruhu milletimizin damarlarında var olduğu, vatan için hayatını ortaya koyacak cesaret içimizde payidar kaldığı sürece bu milleti yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bugün, gazilerimizin varlığı, işte bu ruhun teminatıdır. Bu anlamlı gün vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, gazilik onurunu bugün gururla taşıyan tüm gazilerimize, yüce Türk milleti adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. "