Bursa’da katılacağı programları öncesi dün İnegöl’e gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 26 binadan oluşan Türkiye’nin en büyük eğitim kampüsü olma özelliğini taşıyan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesini ziyaret etti.

ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ

Bakan Yılmaz, öğrencilerin mobilya ve iç mekan tasarımı alanında eğitim gördüğü atölyeleri gezerek incelemelerde bulundu. Burada öğrencilerle sohbet eden Yılmaz, iş güvenliği konusunda öğrencileri uyardı. Ziyarette; Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de hazır bulundu.
Atölye ziyaretlerinin ardından Bakan Yılmaz, Mesleki Eğitim Kampüsünde görev yapan idareciler ve öğretmenlerle konferans salonunda bir araya geldi.

ARANAN ELEMAN SIKINTISI VAR

Burada konuşan Bakan Yılmaz, eğitimin her şeyin temeli olduğunu vurgulayarak, “Ara eleman sıkıntısı var. Bu yükü gelin beraber taşıyalım. O halde meslek eğitimini memleket meselesi olarak görüp bunun gereğini yerine getirmemiz lazım. Şu an Türkiye’deki oranı yüzde 40’ın üstünde. Türkiye’de kampüs okulu sistemi, yabancı bir sistem. Dolayısıyla yeni bir sistemi hayata geçirip, yönetmeliğini bile daha yayınlamadık, bu sistem başarıya ulaşırsa bundan sonra Türkiye’de yaygınlaştırabilmek mümkündür” dedi.

MESLEKİ EĞİTİM ÇOK DEĞER KAZANACAK

“Türkiye’nin meslek eğitimini özel bir yere getireceğiz. İyi bir noktadayız. Beşeri sermaye, eğitimle değerlidir. Eğitim yoksa nüfus, sizin için yüktür. Nüfusu iyi eğitmişseniz sizin için güçtür. Türkiye, beşeri sermayesini kendisine güç olarak dönüştürmeyi başarabilmiş bir ülkedir. Bunu eğitim sistemimize borçluyuz. Bugün sağlıkta memnuniyet, yüzde 75’in üzerine ulaşmışsa bunu sağlık personelinin daha iyi eğitilmiş olmasına borçluyuz. Doktor, hemşire, hasta bakıcı, hastanenin yönetici personeli daha iyi eğitildi. Bu memnuniyet oranıyla hemen hemen Avrupa’daki birçok ülkeden, Japonya, Almanya, İtalya, İspanya’dan kat kat iyiyiz. Hatta oradan buraya tedavi için geliyorlar. Sağlıkta memnuniyet, neden yüzde 85 olmadı? İşte o eksikliğin de gerekçesi, yine eğitimdir. Biz insanımızı biraz daha iyi eğitebilseydik hem hizmeti alan hem de veren bakımından bu memnuniyet, yüzde 85 olurdu. Hedefimiz, bunu daha da artırabilmek.”TÜRKİYE’YE BİR ARMAĞAN..AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise yaptığı konuşmada “Bu kampüs, Mehmet Yıldız ağabeyimizin kendi bütçesinden Türkiye’ye bir armağandır. Kendisine ve ailesine müteşekkiriz. Bu okul yapıldıktan sonra okula sahip çıkan sanayici ve işletmecilere ayrı bir teşekkürümüz var. Okulun ihtiyaçlarının giderilmesi açısından mücadele sarf ettiler. Okulumuzu tercih eden çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Geleceğin Türkiye’sini oluşturan gençler buradan yetişecek. Donanımlı, elinde mesleği olan gençler Büyük Türkiye idealine hizmet edecekler” diye konuştu.

EĞİTİM DAHA İYİ OLACAK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın eğitim külliyesinin öğrencilerle doldurulması konusunda taleplerinin olduğunu dile getiren Bursa Valisi İzzettin Küçük de “Sayın Bakanım beni arayarak Hacı Sevim Yıldız Külliyesini dolduracağımızı ve orayı eğitimin merkezi yapacağımızı söylemişti. Bunu gerçekleştirdik. Kendilerine teşekkür ediyorum. Mehmet Yıldız Beyefendi bu külliyeyi yaptırdı, kendilerine teşekkür ediyorum. Bursa, Milli Eğitim bakımından ileri bir aşamada. Yapmakta olduğumuz okulları bitirirsek arta kalan 80 okulumuz var. Bu hususta Bursa işvereni, işadamı, sanayicisiyle büyük bir rol alıyor. 91 okul devam ediyor. Abdullah Bey de bu kervana katılıyor. Milli Eğitim alanındaki coşkunun ana sebebi Sayın Bakanımızın tek tek okullarla olan ilgi ve alakasıdır. Bize verdiğiniz güçten dolayı şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Mustafa Yıldız