ANKARA (A.A) - İstanbul'da aralıklarla lokal olarak devam eden kuvvetli kar yağışının, akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, İstanbul'da kar yağışının saat 21.00'e kadar etkisini sürdüreceğinin öngörüldüğü belirtilerek, gece buzlan olabileceğine dikkati çekildi.
Buzlamanın etkisiyle meydana gelebilecek ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, yer yer tipi ve buzlanma gibi olumsuz şartlara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

-Batı Karadeniz ile Güneydoğu'da yoğun kar-

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu'nun İnebolu, Abana, Çatalzeytin ve Cide ilçeleri ile Sinop'un Türkeli ve Ayancık ilçelerinde, yarın saat 09.00'a kadar, yoğun kar beklendiği ifade edildi. Kar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.
Ayrıca, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusundaki Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa'nın doğusu ile Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde, yarın saat 07.00'ye kadar kuvvetli kar yağışı beklendiği de kaydedildi.

-Zirai don uyarısı-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don uyarısında da bulundu. Bu gece saatlerinden itibaren Ege ve Batı Akdeniz kıyı şeridinde hafif; iç ve yüksek kesimlerinde ise orta ve yer yer kuvvetli zirai don bekleniyor.
Zirai don tehlikesinin yarın, Ege ve Batı Akdeniz kıyı şeridinde, perşembe günü de Ege ve Akdeniz kıyıları boyunca devam edeceğine; kıyı şeridinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli görüleceğine dikkati çekildi.