MERSİN


Kent merkezinde sabah saatlerinden bu yana şiddetini artırarak etkisini sürdüren sağanak nedeniyle, çoğu caddede trafik akışı engellendi.

Yaklaşık 2 saat süren elektrik kesintisine de neden olan yağmur nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini de su bastı.  Anamur'da etkili olan sağanak nedeniyle de, bazı çilek bahçeleri su altında kaldı. Ören beldesindeki drenaj kanalında suyun yükselmesiyle kanal üzerinde bulunan köprü yıkıldı. 

Erdemli'de sel

Erdemli ilçesinde de öğleden sonra etkili olan sağanak, sele neden oldu. Bazı mahallelerde evler ve iş yerlerini su bastı, sel sularına kapılan bir vatandaş kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Yağışlı hava yurdu terk etmiyor

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinde Marmara Bölgesi'nin doğu kesimlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girilecek.

Hafta sonunda yağışlar, Karadeniz'in iç kesimlerinin, İç Anadolu'nun kuzeydoğusuyla Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.