ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Meclis TV'nin yayınına müdahale ettiği iddialarına ilişkin, "Meclis TV'yi aramam, müdahale etmem, kapattırmam veya bu sebeple yayının kesilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmamıştır" dedi.

Akdoğan, yaptığı açıklamada, Meclis TV'yi muhalefete kapattıklarına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Kendisinin, Meclis TV'yi aramadığını vurgulayan Akdoğan, "Zaten Meclis TV'nin yayını da kesilmedi" diye konuştu.

"Paralel ilişkiler, madalyonun iki yüzünü açık ediyor ve bakış açıları da köklü şekilde değişiyor" diyen Akdoğan, şunları kaydetti:

"Meclis TV'yi aramam, müdahale etmem, kapattırmam veya bu sebeple yayının kesilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmamıştır. Rahmani olanlar ahlak, maneviyat, haya, edep derler ama şeytani olanlar istihbarat ve şantaj çetesi gibi her türlü değerin içini boşaltırlar. Teviller, hüsnü zanlar, hikayeler, rüyalar vahameti örtemiyor."

Kirli yöntemlerin, her şeyi zehirlediğini, herkesin güvenini yerle bir ettiğini vurgulayan Akdoğan, "İyi ile kötü, hayır ile şer, doğru ile yanlış bir arada götürülürse hayra, iyiye olan güven sarsılır, paralel kötülük asli kimlik olur" ifadelerini kullandı.

"Meclis TV yayınlarında değişiklik yok"

Öte yandan, TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, TBMM Televizyonu yayınlarının, TRT Genel Müdürlüğü ile 3 Ocak 1995 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde yürütüldüğü işaret edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"TRT Genel Müdürlüğü tarafından 24 Haziran 2011 tarihinde Meclis Başkanlığı'na gönderilen yazıda, 'gelen şifahi taleplerle protokolde belirlenen yayın sürelerinin aşıldığı ve protokol kapsamının dışına çıkıldığı' ifade edilmiştir. Bunun üzerine dönemin Meclis Başkanı tarafından 24 Haziran 2011'de TRT Genel Müdürlüğü'ne gönderilen cevabi yazıda, 1995 tarihli protokole TBMM Başkanlığı'nca uyulacağı belirtilmiş ve bugüne kadar da Meclis TV yayınlarında herhangi bir kesinti veya değişiklik olmamıştır. TBMM Genel Kurulu çalışmalarının tamamı internet üzerinden ve TBMM Mobil Uygulaması aracılığıyla cep telefonlarından da canlı olarak izlenebilmektedir."