METİN DURMAZ/MANİSA - Manisa, 2,5 yıl aradan sonra ikinci bir taksici cinayeti ile sarsıldı. Manisa Merkez’de faaliyet gösteren Mesir Taksi Durağı’nda 45 T 0102 plakalı taksinin şoförlüğünü yapan Musa Şimşek (55), dün sabah saat 09.30 sıralarında aldığı müşteriyle ortalıktan kayboldu. Dün gece eve gelmemesinden şüphelenen oğlu Aykut Şimşek, durumu polise bildirdi. Taksicinin aranmasıyla ilgili olarak araştırma başlatan polis, bu sabah saat 10.30 sıralarında Atatürk Mahallesi Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün arkasındaki boş kanalda bir erkek şahsın bulunduğu ihbarını aldı. Olay yerine giden polis ekipleri, kanalda bir gün önce kaybolan taksici Musa Şimşek’in bir el kafasına ateş edilmiş şekilde cesedini buldu. Öldürülen taksici Şimşek’in kullandığı 45 T 0102 plakalı taksinin ise cesedin bulunduğu bölgenin 1 kilometre uzağındaki Fatih Mahallesi Söğüt Sokak’ta bulunduğu belirtildi.

Takside yapılan ilk incelemelerde camlarının kırık olduğu, ön koltukta kan izleri ile Şimşek’e ait olduğu sanılan cep telefonunun bulunduğu belirtildi. Cinayete kurban giden taksici 3 çocuk babası Musa Şimşek’in cesedi incelenmek üzere İzmir Adli Tıp Merkezi’ne gönderildi. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı ise olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

MESAİ ARKADAŞLARI ŞOKTA

Öldürülen taksicinin mesai arkadaşları ise olayı sağdan soldan duyduklarını belirterek, kendisinden dün sabahtan beri haber alamadıklarını ve kimseyle sorunu olmayan bir insan olduğunu söylediler. Olayı duyduktan sonra çok üzüldüklerini kaydeden taksiciler, faillerin bir an önce bulunmasını istediler.

VALİ DAŞÖZ: “OLAYA SAVCILIĞIMIZ EL KOYDU”

Gerçekleşen cinayet ile ilgili bir açıklama yapan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, “Olaya Cumhuriyet Başsavcılığı’mız el koydu. Şu an Cumhuriyet Başsavcılığı’nın öncülüğünde bunun tahkikatı yapılıyor. Güvenlik kamerası veya varsa ne varsa incelenecek. Taksinin bulunduğu yer ile cesedin bulunduğu yer farklı. Olay her yönüyle araştırılacak. Süreç devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“ÜZÜNTÜMÜZ SONSUZ”

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli de çok üzgün olduklarını dile getirerek, “Saldırının anlamını bilmiyoruz. Niye yapıldığını da bilmiyoruz. Böyle sonuçlanmamalı diye düşünüyoruz. Çünkü Manisa’da bu çoğaldı. Yapılan hareketlerin çoğu kasıtlı. Arkasında ya para vermemek ya da para almamak gibi olaylar çıktı. Taksicilerimizin çoğunda vefat eden arkadaşlarımızın yüzde 99 haklılık payları var. Arkadaşımızı çok iyi tanıyorum. Kendisi bu işe yeni başladı. Yeni emekli olan bir arkadaşımız. Başına böyle bir olay gelmesi üzücü mevzu. Olay taze, emniyet güçlerine de güveniyoruz. Şuan faili bulunmamış hiçbir olayımız kalmadı. Hepsini emniyetimiz çözdü. Ben bunu da çözeceklerini düşünüyorum. Şehir dışına çıkışlar, duraktan ayrılışlar muhakkak emniyet teşkilatına bildirmeleri lazım. Bunun için de zaten çalışma yapmıştık. Ama maalesef emniyet teşkilatına gidip ‘çıkış yapıyoruz’ demek zor geliyor gibi geliyor. Ama bunun arkasında da hiç istemediğimiz olayları yaşıyoruz. Üzüntümüz sonsuz.” dedi.