MANİSA - Manisa'da, "Paralel Devlet Yapılanmasına" finansman desteği sağlandığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada iki kamu kurumu ile bir sendika şubesi binasında yapılan arama bitti.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Bazı kamu kurum ve kuruluş kaynaklarının usulsüz şekilde kullanıldığı ve kurum çalışanlarından para toplanarak Paralel Devlet Yapılanmasına finansman desteği sağlandığı" iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Beydere Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü ve Tarım Orman Çalışanları (TOÇ-BİR SEN) Manisa Şubesi binalarında yapılan aramalar tamamlandı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerinin 24 saat süren aramalarının ardından bazı bilgisayar kayıtları ve dokümanlara el konulduğu öğrenildi.

Kentte aynı soruşturma kapsamında geçen ay da farklı tarihlerde, aralarında dernek, okuma salonu, bir haber ajansı temsilciliği ile iş yerlerinin de bulunduğu 24 adreste arama gerçekleştirilmiş, bazı evrak ve bilgisayar kayıtlarına el konulmuştu.