METİN DURMAZ/MANİSA - Belediye kasasının da projeleri yapacak güçte olduğunu açıklayan Başkan Ergün, “Aralık ayı itibariyle resmi borcu bulunmayan Manisa Belediyesi, hem projeleri tek tek hayata geçiriyor hem de 165 milyon TL’lik bütçe rekoruna koşuyor” dedi.
Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi’nin devam eden ve hayata geçirilecek olan projelerini katıldığı televizyon programında değerlendirdi. Büyük yatırımlar arasında yer alan oto terminal binasının temel atma aşamasına geldiğini oto terminalini yılsonuna yetiştirileceğini söyleyen Başkan Ergün, mevcut garajın taşınma işleminin de 2013 Temmuz ile 2014 Ocak tarihleri arasında gerçekleşebileceğini açıkladı.  Mevcut garaj alanının bulunduğu bölgede ise yeni bir belediye binası ile sosyal alanlar yapılacağını söyleyen Başkan Ergün, “Mevcut garajın taşınmasında, ilk etapta Ulaşım Müdürlüğü ile karakol binası arasındaki bölüm için taşınma başlayabilir. Taşınma işlemini de garajı ikiye bölerek çok daha hızla bitirilebiliriz diye düşünüyoruz. Elbette taşınmanın nasıl gerçekleşeceğini komisyon netleştirecek. Fakat bilinmesini isterim ki amacımız Manisa’ya yakışır bir oto terminal binası kazandırarak, mevcut otogarı da Mimar Sinan Bulvarı’na yakışır hale getirmektir. Bu süreçte özellikle esnafımızın mağdur olmasını istemeyiz ” dedi.  
Kavşak Yaza Hazır Olacak
Kenan Evren Sanayi Sitesi Köprülü Kavşak Projesi çalışmalarının geçtiğimiz ay başladığını hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çalışmaların 6 ay süreceğini söyledi. Çalışmaların geç başladığına yönelik iddialara da cevap veren Başkan Ergün, ”Biz KESS Köprülü Kavşağı’nın ihalesini Haziran’da yapmıştık. İhaleye giren 5. sıradaki firmanın KİK’e itiraz etmesi neticesinde bekleme süresine girildi. Kamu kurumu olunca her an her itirazla karşılaşabiliyoruz. İhaleye çıkmak ayrı bir dert, çalışmayı başlatmak ayrı bir dert olduğu için kavşağın yapımı gecikti. Bizim planlarımızda kavşak Aralık ayına kadar bitecekti. Şuanda firma hızlı bir şekilde kavşak çalışmasını yürütüyor. Kavşak yaza hazır olacak. Şuan İl Trafik Komisyonunca belirlenen güzergahlarda sıkıntı var. Biz halkımızın güzergah değişikliği dolayısıyla yaşadığı mağduriyetin de farkındayız. Ama halkımız unutmasın ki kavşak sorunu kökten çözülmüş olacak” dedi.
Eskiler Yenileniyor
Uygulamaları devam eden projeleri anlatan Başkan Ergün, ekiplerin organize bir şekilde mahallelerde çalıştığını söyledi. Başkan Ergün çalışmalara yönelik şöyle konuştu, “Çatal ve Kırtık Mezarlığı’nda çalışma başlattık. Yeni, modern mezarlık alanları yapıyoruz. Yine Dilşikar Hamamı’nda kamulaştırma yaparak, tarihi binanın etrafını açıyoruz. Kültür Sitesi’nin dış cephe iyileştirmelerini yapıyoruz. Sitedeki çalışmalar tamamlandığında güzel bir görüntü olacak. Tiyatro salonuyla ilgili proje aşamasındayız. Eskiyen tiyatro salonunda da önümüzdeki yaz tadilata gireceğiz. Yeni çocuk kulüplerine Uncubozköy ve Güzelyurt Mahallesi’ni de ekliyoruz. Yakında da Barbaros Mahallesi’ndeki kamulaştırmanın ardından Barbaros Mahallesi’ne de çocuk kulübü yapacağız. Şehir merkezimizin en gözde yerlerinden olan Ulupark’ta sesli havuz çalışması başlattık. Çoğu ilde ve yurt dışında örnekleri bulunan sesli havuzun yer teslimi yapıldı. Bitince her saat başı orada sesli gösteri olacak. Hem parka ayrı bir renk katacağız hem de Ulupark’ı canlandıracağız” 
Otoparkların Yapımı İçin Seferberiz
Vatandaşların muzdarip olduğu en önemli konunun otopark sorunu olduğunu yineleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projeler arasında yer alan subay lojmanlarının bulunduğu alan ile Emekliler Parkı altına yapılacak otoparkların son durumuna ilişkin bilgi verdi. Tugay Komutanlığı ile 3 sene önce yapılmış olan anlaşmanın yaptırımlarında sona geldiklerini açıklayan Ergün, “Batı Kışla karargahı içine er pavyonu yapılması için 4 milyon TL’ye ihale yapıldı. Yer teslimi gerçekleştirildi. İnşaat başlamak üzere. Mevcut TOKİ 3’ün içinde belediyeye verilen 24 dairenin tümünü anlaşma gereği komutanlığa verdik. Şimdi Manisa Tapu Dairesi’nden tapular verilecek. İş bittiği anda subay lojmanlarının olduğu yer bize teslim edilecek. Emekliler Parkı altına da yer altı otoparkı yapmak için çalışmalara başladık. Otopark yapımı ile ilgili kasamızda 19 milyon TL paramız mevcut. Hedefimiz seçimden önce bu otoparkları bitirerek, hizmete sunmak. Belirtmek isterim ki subay lojmanlarının bulunduğu alana yapılacak otoparkın zeminine ticari alan yapılmayacak. İki tarafta da yeşil alan var. Orada 3 kat aşağı ineceğiz. Emekliler Parkı’nın oradaki parkta da betonarme prefabrik otopark yapıyoruz. Avam proje Anıtlar Kurulu’ndan onaylandıktan sonra yapım başlayacak. Parkta yerin altına 2 kat inilecek. Üstüne peyzaj yapılacak.  Ayrıca tarihi dokuya hiçbir zarar vermeyeceğimizden emin olunmasını isterim” diye konuştu.
Şehrin Her Yerine Hizmet Gidiyor
Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çalışmalar hakkındaki genel açıklamasında 8 adet muhtarlık binasının daha yapılması için çalışmaların başladığını söyleyerek, “Bunun yanı sıra Hafsa Sultan, Akpınar ve Nurlupınar Mahalleleri’ne talep üzerine üst geçit ihalesi yaptık. Buralarda Devlet Demir Yolları’nın görüşüyle hazırlanan projeler uygulandı. Makine Mühendisleri Odası’na kurumlar arası işbirliğinde bina restorasyonu yapılıyor. Barbaros Mahallesi’nde yüzde 95 oranında tretuvar işleri bitti. Yer altı çöp konteyneri uygulamalarına başladık. Mevcut beyaz konteynerlere zarar verildiği için onları okullara verme kararı aldık” dedi
Büyük Projeler Başlıyor
Kentin prestij projelerinden kent parkın yapımına başlanacağını belirten Başkan Ergün, iller bankasından onay gelmesiyle söz konusu projenin ihalesine çıkılacağını hatırlattı. Ergün; “ 170 dönümlük alanı kapsayacak olan Kent Park Projesi'nin onayı bir yıl İller Bankası’nda beklemedeydi. Şimdi hayırlısıyla ihaleleri hazırlanıyor. 2013’ün ilk aylarında ihaleyi bitirmeyi hedefliyoruz. Bozköy Deresi ıslahı ile Manisa’da şuana kadar çalışma yapmadığımız tek yer olan Kumludere Caddesi’ne peyzaj düzenlemesi yapımı da sırada bekliyor.  Aynı Ali ve Kırmızı Köprü güzergahı ile ilgili projeler çiziliyor. O güzergah yeni bir çehreye bürünecek. Oda Dernekler Projesi’nde kendi imkanlarımızla yapımına gideceğimizi duyurmuştuk. Bu projede de Ocak ayından itibaren çalışmalar başlayacak” diye bilgi verdi.
Memnuniyet Yüksek
Belediye çalışmalarında halkın memnuniyetinin üst seviyede olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, yeni yıl ile birlikte yapılacak düzenlemelere de değindi. Ergün şöyle devam etti; “Yılbaşından sonra konutların depreme dayanıklılık testi için yapı analiz laboratuvarı kurulmasına başlayacağız. Moloz döküm alanı ile ilgili girişimlerimiz var. Katı atık bertaraf tesisi için de bakanlığın oluru bekleniyor” dedi. Son dört yılda 481 bin ton asfalt döktüklerini belirten Başkan Ergün, “Görüldüğü üzere birimlerimiz tüm hızıyla çalışıyor. Şehrimizin tamamında hizmet yaptık. Bu anlamda insanlarımızdan aldığımız görüşler yüzde 75 oranında memnuniyettir. Zaten bizler mahalle ziyaretlerimizde memnuniyetleri vatandaşların yüzündeki ifadeden anlıyoruz. Ayrıca bire bir vatandaşlarla sohbet ettiğimizde bereketli dualar aldığımızı hissediyorum” dedi.
Kasamız Dolu Resmi Borcumuz Yok
Manisa Belediyesi’nin borçlu bir belediye olmadığını, İller Bankası’nda onayı alınmış, kullanılmayan 32 milyon TL kredisinin de bulunduğunu belirten Başkan Ergün mali duruma ilişkin son gelişmeleri anlattı. Başkan Ergün, “Ne resmi borcumuz ne de SGK’ya borcumuz var. Ben 2013’de 100 milyon TL borçlanma niyetindeydim. Ama bazı projelerin iptali nedeniyle bu mümkün gözükmüyor. Geriye dönüp baktığınız zaman Manisa Belediyesi'nin 2008 geliri 65 milyon TL idi. 2009’da göreve geldiğimizde geliri 102 milyon TL yaptık. Ardından 2010 yılında 120 milyon TL’ye çıkardık. 2011 yılında 140 milyon TL, sonrasında da 2012 yılında 165 milyon TL’ye doğru gidiyoruz. Aralık ayı hariç şuan bütçe gerçekleşmesinde 148,5 milyon TL seviyesindeyiz. 2013 yılı hedefimiz de 200 milyon TL’yi aşmaktır. Bugün Manisa Belediyesi olarak 165 milyon TL’lik proje için borçlanma yapabilir durumdayız. Ayağını yorganına göre uzat derler ya biz de öyle yapıyoruz” dedi.