MANİSA

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonunda gözaltına alınan kadınlara kelepçe takılması sonrasındaki açıklama nedeniyle özür dilendi.

Valilik Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Manisa'da yürütülen bir soruşturma sırasında kadınlara kelepçe takılması hususunun basında yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Valiliğimizce 11.11.2015 tarihinde yapılan basın açıklamasında maksadını aşan ifadeler yer almıştır. Bu nedenle, özensiz bir dil kullanılmasından dolayı, başta kadınlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan özür diliyorum."

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 10 Kasım'da, aralarında Fetullah Gülen'in de yer aldığı 35 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan kadınlara kelepçe takılması da tepkilere neden olmuştu. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla, Manisa ve Eskişehir'deki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonlarında başörtülü kadınlara kelepçe takılması ve İstanbul Beyoğlu'nda gençlere tokat atılmasıyla ilgili inceleme başlatılmış, Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca geçici olarak açığa alınarak görevinden uzaklaştırılmıştı.  

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında da "inceleme ve gerekiyorsa soruşturma yapmak üzere" mülkiye müfettişi görevlendirdiğini bildirmişti.