METİN DURMAZ/ MANİSA - Valiler kararnamesiyle Bartın, Erzincan, Mardin, Muğla, Manisa ve Eskişehir valileri merkeze alındı. 12 valinin görev yeri değişti. 

DAŞÖZ MERKEZE  

18 Ağustos 2011 tarihinde Manisa'ya atanan Halil İbrahim Daşöz, daha 2 yılı doldurmadan merkeze alındı. Daşöz, Amasya Valiliği görevini yaparken Manisa'ya atanmıştı. Daşöz'ün yerine Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş Manisa Valiliği görevine getirildi.     

Yavuz Selim Köşger Sinop,  İbrahim Taşyapan Bingöl,  Abdurrahman Aydemir Erzincan Valiliği'ne atandı. Vedat Büyükersoy Muş, Mehmet Ceylan Nevşehir, Ahmet Çınar Çanakkale Valiliği'ne atanırken İzmir Valisi Diyarbakır'da, Erzurum Valisi Antalya'da, Muş Valisi  Bartın'da görevlendirildiı.  Diyarbakır Valisi'nin İzmir'e,  Antalya Valisi'nin Erzurum'a,  Çanakkale Valisi'nin ise Eskişehir'e atandığı kararnameyle, Ordu Valisi Kayseri'ye, Kayseri Valisi Kütahya'ya, Nevşehir Valisi Manisa'ya atandı. Köşk'ün onayladığı kararnameyle Sinop Valisi Mardin'de, Bingöl Valisi Muğla'da Kütahya Valisi de Ordu'da görev yapacak.

 

Abdurrahman SAVAŞ Kimdir?
1964 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1987 yılında Eskişehir Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Yabancı dil eğitimi, mesleki eğitim ve yüksek lisans eğitimi için birer yıl süre ile İngiltere’nin Bournemouth ve Manchester şehirlerinde bulundu. İzmir Torbalı ve Kütahya Domaniç İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinden sonra 1990 yılından itibaren sırası ile; Mersin-Gülnar, Konya-Güneysınır Kaymakamlıkları, Bitlis Vali Yardımcılığı, Erzurum-Aşkale, Kayseri-Bünyan, Sakarya-Sapanca, Tekirdağ-Marmara Ereğlisi Kaymakamlığı görevlerini yürüttü.
2003 yılında atandığı İçişleri Bakanlığı APK Kurulu Başkanlığı Daire Başkanlığı görevi esnasında insan hakları ve uluslar arası kuruluşlarla ilişkiler alanında çalıştı. Bu süre zarfında mesleki diğer konular yanında Avrupa Birliği Uyumu alanında yürütülen insan hakları konulu çalışmalara katıldı, projeleri koordine etti.
2007 yılı Ocak ayında, İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Dairesi (DİAB) Daire Başkanı olarak görevlendirildi. Bu görevi sürdürdüğü 2010 yılı sonuna kadar Bakanlığın görev alanına giren konulara ilişkin AB üyelik süreci ve uyum çalışmalarını yürüterek Bakanlık içi ve diğer Bakanlık ve kuruluşlarla ortak çalışmaları koordine etti. Ayrıca, DİAB tarafından yürütülen veya koordine edilen AB projeleri ile İkili İşbirliği Projelerinde Proje liderliği, yürütme kurulu üyeliği yaptı. 13 Aralık 2010 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Nevşehir Valisi olarak atandı. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.