KONYA - Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Türkiye ile Makedonya arasındaki bütün imkanların, tarihi dostlukların kullanılarak, ekonomi alanında da birçok yeni projeye imza atılması gerektiğini belirtti.

Temaslarda bulunmak üzere Konya'ya gelen Taskovski, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.

Taskovski, Konya'ya daha önce geldiğini, ancak ilk kez resmi ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti.

Makedonya Konya Fahri Konsolosu'nun yaptığı çalışmaların ikili ilişkilerin gelişmesinde çok önemli olduğunu anlatan Taskovski, Makedonya ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha ileri düzeylere taşımak istediklerini ifade etti.

Elçilik olarak özellikle ekonomi alanında birçok çalışma yaptıklarını vurgulayan Taskovski, ''İki ülke arasındaki bütün imkanları, tarihi dostlukları kullanarak ekonomi alanında da birçok yeni projeye imza atmamız gerekiyor. Sayın Başbakanımız 2 ay önce Türkiye'ye geldiğinde Konya'yı da ziyaret etti. Konya'daki ilgiden çok memnun kalmış. Bizler de onun başlattığı yeni iş birliğini devam ettirmek, geliştirmek ve nihai bir sonuca ulaşmak için buradayız'' dedi.

Taskovski, yapacakları ziyaretlerle Makedonya'nın sunduğu imkanları Konyalı iş adamlarına aktaracaklarını söyledi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da Makedonya'nın Konya'da bir fahri konsolosunun bulunmasının Makedonya'nın işini kolaylaştırdığını bildirdi.

Konya'dan bir Makedonya fahri konsolosunun çıkmasının tesadüf olmadığına dikkati çeken Doğan, ''Konyalılar bir şekilde Balkanlar'a doğru var olan Türk nüfus hareketinin ana vatanı konumunda. 14. ve 15. yüzyılda Anadolu'dan Balkanlar'a giden Türkler, Konya orijinli olarak oraya yerleştiler. Dolayısıyla oradan gelenlerle burada bulunanlar çok uzaktan da olsa birbirlerinin komşusu, akrabası'' diye konuştu.

Doğan, Makedonya'dan gelen ziyaretçilerin bir komşu gibi Konya'ya geldiklerini, mesafe uzun olmasına rağmen Makedonya'yı bir komşu olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.