İSTANBUL

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, Hayat TV'nin lisansı olmadığını belirterek, "Lisansı olmayan kuruluşların Türksat tarafından kamuya aktarılması, taşınması söz konusu değil" dedi.

Artvin Dernekleri Federasyonu'nun (ARDEF), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri'ndeki tanıtım toplantısına katılan Dursun, AA muhabirinin, kurulun Hayat TV kararına ilişkin sorusunu yanıtladı. 

Dursun, Hayat TV'nin kapatılmasının söz konusu olmadığını ve kurulun kararının medyaya tamamen yanlış aksettiğini belirterek, "Hayat TV'nin lisansı yok. Lisansı olmayan kuruluşların Türksat tarafından kamuya aktarılması, taşınması söz konusu değil. Diyoruz ki, ya lisans alsın, Türkiye'nin yargı yetkisine girsin, ona göre faaliyetini sürdürsün ya da Türksat üzerinden taşınmasın. Bu kuruluş, bunun tercihini yapacak. Kuruluş, ya Türkiye'den lisans alacak, RTÜK'nun lisansını alarak Türkiye'de faaliyet yapabilecek hale gelecek ya da Türkiye'ye yönelik yayının durduracak" diye konuştu.

Hayat TV'nin, Ofcom'dan lisansı olduğunu hatırlatan Dursun, şu bilgileri verdi:

"Ofcom'da lisansı olan kuruluş gitsin İngiltere'de yayın yapsın. Niye Türkiye'de yayın yapıyor? Kendisinin lisans almak için müracaatı var. Fakat dosyasındaki eksikliklerden dolayı dosyası ikmal edilmiş değil. Mart ayında müracaat etmiş. Biz Nisan ayında kendisine dosyadaki eksiklikleri bildirmişiz ve 'Şu eksiklerini tamamla' demişiz. Mayıs ayının sonunda kendince eksiklerini tamamlayarak bize bildirmiş. Şu anda o eksiklikler ile ilgili çalışma devam ediyor. Dosyasında bir eksiklik yoksa önümüzdeki günlerde dosyasını üst kurula götürürüz. Üst kurul, lisansın verilmesini uygun görürse lisansı alır ve Türkiye'de yayın yapabilme hakkını elde eder. Lisansını alamazsa Türkiye'de yayın yapamaz."