Suudi Arabistan'da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın zirve toplantısına katıldıktan sonra Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bayram süresince İstanbul'da olması bekleniyor. Gül, bayramın hemen ardından Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin başkent Bişkek'te gerçekleştirilecek zirve toplantısına katılmak üzere Kırgızistan'a hareket edecek. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bayramı İstanbul'da geçirmesi bekleniyor. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Ramazan Bayramı'nda Karadeniz Bölgesi'nde vatandaşlarla buluşacak. Arife günü İstanbul'a gidecek olan Kılıçdaroğlu, bayramın birinci günü ise Trabzon'a hareket edecek. Bayram boyunca Karadeniz Bölgesi'nde bulunacak Kılıçdaroğlu, Trabzon'un yanı sıra Rize ve Artvin'de vatandaşlarla buluşacak. 
Bayramda Kerkük'te Türkmenlerle bir araya gelmeyi planlayan ancak vize sorunu nedeniyle ziyareti gerçekleştiremeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazını Ankara'da kılacak. Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret edecek olan Bahçeli, ikinci gün parti genel merkezindeki bayramlaşma törenine katılacak. 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bayramda Güneydoğu Anadolu'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek.
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'unda bayram süresince İstanbul'da olması bekleniyor.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bayram boyunca umrede olacak.
DSP Genel Başkanı Masum Türker de bayramı İstanbul'da karşılayacak.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bayram namazını Diyarbakır'da kılacak.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, bayramda Ayfon'da ailesiyle olacak.