KÜTAHYA - Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Yumrutaş köyünde meydana gelen toprak kayması nedeniyle ekili arazilerin yarısındaki bitki ve ağaçlar zarar gördü, birer ev ve samanlık ile yollarda çatlaklar oluştu.

Köy Muhtarı Halil Durmuş, yaptığı açıklamada, ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıktaki köyde, 30 hanede 99 kişinin yaşadığını bildirdi.

Evlerine yakın Kapalı Bağ mevkisinde oluşan toprak kaymasının, köyde büyük zarar yol açtığını belirten Durmuş, "Köyümüzdeki 30 haneden 15'inin sebze ve meyve bahçeleri, toprak kayması yüzünden tamamen kullanılamaz hale geldi" dedi.

Durmuş, olayın, birer ev ve samanlık ile yollarda çatlaklara da yol açtığı bilgisini verdi.

Köylülerin, evlerinin zarar görmesinden endişelendiğini anlatan Durmuş, şöyle konuştu:

"Yetkililere haber verdik. Gediz Kaymakamlığı ile Kütahya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden gelen görevliler çok yardımcı oldu. Hemen gelip baktılar. Kaymadan dolayı kesilen içme suyumuz için 300 metre yeni borular döşendi ama gündüz akıyor, gece diniyor. Tarlalarımızda kiraz, vişne, ceviz, fasulye yetiştirip geçiniyorduk. Şimdi arazilerimiz kayınca her şey bitti. Hepsinden mahrum kaldık."

Köylülerden Ali Özkaya, yaklaşık 200 dönüm arazisinde zarar oluştuğunu dile getirerek, tüm gelir kaynaklarının yok olduğunu söyledi.

Kader Durmuş da durumdan endişe ettiklerini ve geceleri uyuyamadıklarını bildirdi.

Sabriye Özdemir ise vişne, kiraz, ceviz ve kavak ağaçlarının toprak kaymasında hasar gördüğünü ifade etti.