GİRESUN - 

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı Tohumluk köyü sınırları içerisinde "Sikorsky" tipi askeri helikopterin düşmesinin ardından ilk müdahaleyi yapan çevre köydeki vatandaşlar, büyük bir özveri ile bazı yaralıların hastanelere ulaştırılmasını sağladı.

Şebinkarahisar Kaymakamı ve Alucra Kaymakam Vekili Murat Çağrı Erdinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düşen helikopterde yaralılara ilk müdahaleyi vatandaşların yaptığını kaydetti.

Erdinç, "Vatandaşlarımıza şükranlarımızı, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çok müthiş bir duyarlılık gösterildi, çok ciddi bir çaba gösterdiler, kurtarma çalışmalarının da kahramanı oldular." dedi.

"Vatandaşlarımızın duyarlılığından gurur duydum"
Helikopterin düştüğü alana en yakın noktalardan biri olan Çakrak köyünün muhtarı Şakir Ardahan da yöre insanının her zaman duyarlı olduğuna dikkati çekerek, "Yakın bir mesafe olduğu için önce vatandaşlarımızla olay yerine ulaştık. Civardaki köy ve yaylalardan bayağı bir insan vardı. Çok kalabalıktı. Acil olarak hemen yaralıları taşıdık. En son şehitlerimiz taşındı. Vatandaşlarımızın bu duyarlılığından gurur duydum." şeklinde konuştu.

"Kendi ailemizden birisiymiş gibi kurtarmaya çalıştık"
Helikopterin düştüğü bölgenin yakınlarındaki Taflantepe Yaylası'ndan olay yerine gelen emekli öğretmen Mehmet Durdu ise "Sanki olayda hayatını kaybeden şehitlerimiz ve yaralılar 'kendi ailemizden birisiymiş gibi' kurtarmaya çalıştık. Herkes bir yandan ağlıyor ve kurtarmaya çalışıyordu. Bunları anlatırken halen duygulanıyorum." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Ali Yağlıdere de "Mahalleye haber verdik ve çok giden arkadaşımız oldu. 10 dakika içerisinde herkes geldi ve 30 dakika içerisinde 2 yaralıyı sivil araçlarla gönderdik. Allah razı olsun, bu konuda herkes çok duyarlı. Herkes seferber oldu." dedi.

"Yabancı bir uçak bile düşse bu halk aynı şeyi yapardı"
Alucra ilçesine bağlı Çakrak köyünde yaşayan emekli polis memuru Aziz Kırbaş ise şöyle konuştu:

"Bir askeri helikopterin düşmesi, duygusal anlamda milletin daha ayrı bir çabası oldu. Yabancı bir uçak bile düşse bu halk aynı şeyi yapardı. 8-10 kilometre uzaklıkta olan yaylacılar bile iletişime geçerek buraya geldiler. 15 dakika içerisinde herkes burada bir araya geldi."