İSTANBUL

İstanbul'da, Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun kararı doğrultusunda gece yarısından itibaren diğer illerden getirilen kurbanlıkların kente girişlerine izin verilmeye başlandı.

kurban-bayrami" class="modp_tagclass">Kurban Bayramı dolayısıyla farklı illerden İstanbul'a getirilen kurbanlıkları taşıyan araçlar, İstanbul Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonu ile Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyon Kararı gereği saat 00.00 itibariyle kente giriş yapmaya başladı.

Kurbanlıkları taşıyan kamyon ve tırlar, Çamlıca Gişeleri'ni geçtikten sonra sevk noktasına yönlendirildi. Yetkililerce kamyonlarda inceleme yapıldı. İnceleme ve kontrollerde sahiplerinde gerekli belgeler bulunan kurbanlıkların kente girişine izin verildi. Satıcılar da kurbanlıklarını belirlenen kurban satış alanlarına getirerek, yerleştirdi.

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri kaçak ve hastalıklı kurbanlıkların kente girmemesi için azami özen gösteriyor. Özellikle şap hastalığı konusunda dikkatli davranan ekipler, gerekli şartları taşımayan kurbanlıkların kente girmesine izin vermiyor.

İstanbul'a, 140 bini büyükbaş, 110 bini de küçükbaş olmak üzere yaklaşık 250 bin kurbanlığın getirilmesi bekleniyor.

Bu arada, İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ilçe kaymakamlık, müftülük ve belediye başkanlıklarıyla ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sonucunda ilçelerdeki kurban kesim yerleri belirlendi. Söz konusu yerlerin müdürlüğün resmi internet sitesinden açıklanacağı belirtildi.