ERZURUM - Erzurum'da küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 70 yaşındaki alzheimer hastası sanık, 18 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Salim Polat ile mağdur ve avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı Sacit Savaşçı, esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak, elde edilen bilgi ve belgeler ışığında sanığın üzerine atılı suçu işlediğinin anlaşıldığını belirterek, ilgili madde uyarınca cezalandırılması talebinde bulundu.

Sanık avukatı Selim Mesut Atılgan, müvekkilinin beraatini isteyerek, aksi kanaatin oluşması durumunda ise lehine olan tüm yasal ve takdiri indirim hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, "Tehditle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan sanığa 18 yıl 5 ay hapis cezası verdi.

Aziziye ilçesinde yaşayan sanık Salim Polat, 7 Mayıs 2013'ten itibaren mektup yazma ve çeşitli bahanelerle evine çağırdığı 12 yaşındaki F.A'ya yönelik para karşılığında birkaç kez cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanıyordu.