ANKARA

Sağlık Bakanlığından, Van'da hayatını kaybeden Muharrem Taş'ın ölümüyle ilgili yapılan soruşturma sonucunda,  Van 112 Komuta Kontrol Merkezinde görevli bir acil tıp teknisyeni ile 112 hekiminin görev kusuru bulunduğunun anlaşıldığı, ilgili kişiler hakkında gerekli disiplin cezalarının verilmesi ve görev yerlerinin değiştirilmesine karar verildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Van'ın Gürpınar ilçesi Yalınca köyü Çeli mezrasında hayatını kaybeden Muharrem Taş'ın  ölümü ile ilgili Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatıyla başlatılan soruşturmanın neticelendiği belirtildi.

Açıklamada, '' Van 112 Komuta Kontrol Merkezinde görevli bir acil tıp teknisyeniyle 112 hekiminin görev kusuru bulunduğu anlaşıldığından, ilgili kişiler hakkında gerekli disiplin cezalarının verilmesi ve görev yerlerinin değiştirilmesine karar verilmiştir. Ayrıca konuyla ilgili olarak jandarma karakolu ile il özel idare şantiye görevlileri hakkında gerekli incelemenin yapılması için raporun bir örneğiVan Valiliğine gönderilmiştir'' ifadesi kullanıldı.