VAN - Milli Eğitim Bakanlığı'nca 2012'de Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmeden atandığı iddia edilen matematik öğretmeni F.A, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın töhmet altında kalmaması için böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duydum" dedi.

Akraba ziyareti için Van'da bulunan matematik öğretmeni F.A, AA muhabirine, Taraf gazetesinde yayımlanan "KPSS'ye girmeden öğretmen atamışlar" başlıklı haberde adının geçtiğini ve bunun üzerine açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi.

Öğretmen F.A, KPSS'ye girmeden öğretmenliğe atamasının yapıldığına ilişkin haberin asılsız olduğunu bildirerek, bu konu üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nın yıpratılmak istendiğini ifade etti.

Öğretmenliğe giriş sürecini ve 2012 yılındaki atamasının ayrıntılarını anlatan F.A, şöyle konuştu:

"İnternet siteleri aracılığıyla okuduğum haberin benim üzerimden yapıldığını öğrenince büyük bir şok yaşadım. Milli Eğitim Bakanlığının töhmet altında kalmaması için böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duydum. Bütün süreci bildikleri halde kasıtlı olarak böyle bir haber yapmışlar. 1994 yılında Yalova Sultaniye Orta Okuluna ilk atamam yapıldı. Daha sonra Bingöl merkezindeki Vali Güner Orbay İlköğretim Okulunda öğretmenlik yaptım. 1997 yılında özel nedenlerden dolayı görevimden ayrıldım ve 13 Ocak 2012'de 'açıktan atama' yoluyla Balıkesir 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde mesleğime döndüm."

"Binlerce KPSS adayının moralini bozmaya kimsenin hakkı yok"

F.A, sürecin bilinmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'nı yıpratmak amacıyla böyle bir haber yapıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Devlet memuru bir öğretmenin istifa ettikten sonra KPSS'ye girmeden 'açıktan atama' yoluyla yeniden atanma şansı vardır. Benim yeniden KPSS'ye girme gibi bir durumum yok. Çünkü 1994'ten beri öğretmenim. Oysa 'KPSS'ye girmeden öğretmen ataması yapmışlar' yönündeki haberler, KPSS'ye giren adaylar arasında bir sansasyon yarattı. Bu haksızlıktır. Milli Eğitim Bakanlığı'na bir iftiradır. Ben bunun vicdani bir görev olduğunu bildiğim için söylüyorum. Kasıtlı olarak KPSS üzerinden hükümete, devlete karşı bir güvensizlik yaratmak için ortaya atılmış bir şey. Bu konuda gerekli tüm girişimlerde bulunacağız. Binlerce KPSS adayının moralini bozmaya kimsenin hakkı yok. Onları Allah'a havale ediyorum."

"İddialar tamamen asılsızdır"

Matematik öğretmeni F.A'nın avukatı İsa Akın da Ankara 3. İdare Mahkemesinde görülen 2012/1069 esas sayılı dosyada müvekkilinin adının geçtiğini anımsatarak, bu dosyanın konusunun Devlet Memurları Kanununun 92. maddesinde açıkça düzenlenen "yeniden atama" ile ilgili olduğunu kaydetti.

Bu atamaya başka bir tabirle "açıktan atama" denildiğini anlatan Akın, "Dolayısıyla Devlet Memurları Kanununun 92. maddesinde düzenlenen 'açıktan atama'nın, KPSS'ye girmeden yapılan bir atamaymış gibi çok yanlış şekilde yansıtılmış olması müvekkilimi üzmüştür. Bununla ilgili her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızı duyurmak istiyoruz. Söz konusu dosyanın konusu belli. Müvekkilimin KPSS'ye girmeden diğer bir deyişle torpil yaparak atandığı şekilde izlenim uyandırılması tamamen asılsızdır" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu haberin gerçekleri yansıtmadığını bildirerek, öğretmen F.A'nın atamasının kanunlar çerçevesinde yapıldığını belirtmişti.