ANKARA/ESKİŞEHİR

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) gerçekleştirilen KPSS'nin, ortaöğretim mezunlarına yönelik oturumu, 159 il ve ilçe merkezi ile Lefkoşa'da yapıldı. Adaylara 120 soru için 120 dakika süre verildi.
Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar, sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu.
Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı ya da pasaportları kontrol edilerek alındı.

Eskişehir'de inşaat sürprizi

Eskişehir'de, Sabri Kılıçoğlu Anadolu Lisesi'nde Kamu Personel Seçme Sınavı'na girmek için gelen adaylar, okulun inşaat olması nedeniyle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) tahsis ettiği servis aracıyla başka bir okula nakledildi.

Tepebaşı ilçesi Uluönder Mahallesi'ndeki Sabri Kılıçoğlu Anadolu Lisesi'nde sınava girecek adaylar sabah erken saatte okulun önüne gelmeye başladı. Sınava girecekleri okulun inşaat halinde olduğunu gören adaylar ve yakınları bir müddet şaşkınlık yaşadı. 

ÖSYM görevlileri de okula gelerek aday ve yakınlarına okulun inşaat halinde olduğunu, adayların sınava Batıkent Mahallesi'ndeki Beyhan-Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi'nde gireceklerini söyledi.
Bunun üzerine adaylar ÖSYM'nin tahsis ettiği servis aracıyla Beyhan-Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi'ne nakledildi. Kendi araçlarıyla gelen adaylar ise sınava girecekleri okula yönlendirildi.