ÇANAKKALE - Çanakkale'de ziraat mühendisi Kısmet Urkun, 73 puan aldığı 2010 yılındaki KPSS'nin "Genel Kültür ve Genel Yetenek Testi"nde de usulsüzlük yapıldığını, soruşturmanın bunu da kapsaması gerektiğini ileri sürerek, test geçerli sayıldığı için atanamadığını savundu.

Çanakkale'de bir kafeteryada garsonluk yapan Urkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Niğde Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 2004 yılında mezun olduktan sonra gelecek planları yapmaya başladığını söyledi.

Bir süre çeşitli işlerde çalıştığını belirten Urkun, devlet memuru olma hayalini gerçekleştirmek için 2010'da KPSS'ye girip 73 puan aldığını anlattı.

Urkun, bu sınavla ilgili usulsüzlük iddiaları üzerine öğretmen adaylarının katıldığı "Eğitim Bilimleri Testi"nin iptal edilerek yenilendiğini ancak "Genel Kültür ve Genel Yetenek Testi"nin geçerli sayıldığını hatırlattı.

"Genel Kültür ve Genel Yetenek Testinde de usulsüzlük yapıldığı" iddiasında bulunan Urkun, "Usulsüzlüğün geçerli sayılan testte de yapıldığına inanıyorum. Bunun da soruşturulmasını, sorumluların bulunup cezalandırılmasını istiyorum" görüşünü savundu.

Sınava girdiğinde çok umutlu olduğunu, aldığı puanla devlet memurluğuna atanmayı beklediğini ancak hayallerinin binlerce kişi gibi suya düştüğünü ifade eden Urkun, "Bu sınav nedeniyle mağdur oldum. Gece gündüz ders çalışıp aileme bile zaman ayırmadan sınavda başarılı olmama rağmen hiçbir yere atanamadım" diye konuştu.

Bir çocuk annesi Urkun, tanıdığı aracılığıyla iş bulduğu bir kafeteryada çalıştığını, devlet memuru olmadığı için doğum ve süt izni gibi bazı haklardan mahrum kaldığını kaydederek, "Devlet memuru olsaydım, her gün süt izni istemek zorunda kalmazdım. Çocuğumla yeterince ilgilenemiyorum. İhtiyacım olduğu için bu işi yapıyorum" ifadesini kullandı.

"İnancım yok"

Urkun, mağduriyetin giderileceği inancının giderek azaldığını belirterek, "Amacım güzel bir gelecekti, bir iş hayalim vardı. Çocuğuma güzel bir gelecek hazırlamak istiyordum. Şimdi artık hiçbir şey mümkün değil. 2010'daki KPSS'den sonra bu sınavlara inancım kayboldu. Ne sınava tekrar girmek istiyorum ne de bu yanlışın ve hatanın düzeltilebileceğine inanıyorum. Bu yanlışlıktan dönülebileceğini hiç zannetmiyorum" şeklinde konuştu.