AĞRI - Ağrı'da 2010 KPSS'deki usulsüzlükler nedeniyle öğretmenlik hayalini gerçekleştiremeyen Abdurahman Kaçmaz, bir kurumda taşeron işçi olarak çalışıp ekmek parası kazanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde taşeron işçi olarak çalışan, evli ve bir çocuk babası Kaçmaz (32), Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nden 2009'da mezun olduktan sonra, KPSS'ye girdiğini söyledi.

KPSS kitaplarını, sebze hali ve bazı işlerde çalışarak biriktirdiği parayla satın aldığını anlatan Kaçmaz, 2010 KPSS'deki usulsüzlükler nedeniyle sıralamada alta düştüğünü belirtti.

Kaçmaz, "2010 KPSS zamanında nişanlandım fakat atanamayınca ve maddi durumumuz da olmadığından mecbur bir süre ücretli öğretmenliğe başvurarak vekil öğretmenlik yaptım" diye konuştu.

Ardından askere gittiğini anlatan Kaçmaz, şunları söyledi:

"Sahip olduğumuz bilgiler, askere gittiğimizde körelmeye, unutulmaya başlıyor. Tekrar sınava girdiğimiz zaman bu sefer istediğimiz puanı alamıyoruz. Bir de yıl kaybına uğramışsın, moralin bozuk. Tüm planlarımı atamaya bağlamıştım. Bu şekilde iki yıl nişanlı kaldım çünkü düğünümü yapacak maddi imkanım yoktu. Yaz aylarında inşaatlarda çalıştım. Maddi durumum kötü, atanamamışım, nişanlanmışım, evlenemiyorum. Haliyle karşı tarafın evlilik için sıkıştırması var."

Vekil öğretmenlik yaptığı sırada öğrencilere ders anlatırken çok mutlu olduğunu vurgulayan Kaçmaz, "Çünkü hayalimiz, öğrenci yetiştirmek ve insanları geleceğe hazırlamaktı. Bu bir öğretmenin en büyük hayali ve vicdani meselesidir" ifadelerini kullandı.

Kaçmaz, 2010 yılında KPSS'de yapılan usulsüzlük nedeniyle öğretmenlik hayalini gerçekleştiremediğini dile getirdi.