KONYA

Kulu ilçesinde gizli buzlanma ve sis nedeniyle, çoğunluğunu kamyon ve tırların oluşturduğu 20'den fazla aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında, ilk belirlemelere göre bir kişi öldü, 10'dan fazla kişi yaralandı.

Kulu Makası'nın Ankara yönü çıkışındaki akaryakıt istasyonları önünde, yolda oluşan gizli buzlanma ve sis nedeniyle çoğunluğunu kamyonlar ve tırların oluşturduğu, aralarında yolcu otobüsünün de bulunduğu 20'den fazla araç birbirine girdi. 

Kazaya karışan bir otomobildeki bir erkek ve yolcu otobüsünde sıkışan hostes, uzun uğraşlar sonucu yaralı olarak araçlardan çıkarılarak Kulu Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kazada yaralan diğer kişilerin de çeşitli hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.

Kaza nedeniyle 02.00'den bu yana Adana-Ankara karayolundan Şereflikoçhisar, Konya yolundan ise Kulu ilçesinden itibaren Ankara yönüne araç geçişine izin verilmiyor. Kazanın meydana geldiği Kulu Makası'ndan Adana istikametinde ise trafik sorunsuz işliyor.

Kulu İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yetiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın gizli buzlanma ve yoğun sis nedeniyle meydana geldiğini, kendisinin de ilçe merkezinden 11 kilometre uzaklıktaki Kulu Makası'na, yoldaki uzun araç kuyruğu nedeniyle güçlükle ulaştıklarını söyledi.

Yetiş, "Az önce kaza yerine ulaştık. Bir kişinin hayatını kaybettiğini öğrendik. Tahminim 10'un üzerinde yaralı var. Araçları kaldırarak yolu açmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, kaza bölgesine gelen bir ambulans, makas kavşağında 2 kamyona çarparak aralarında sıkıştı. 112 Acil Servis ekibinden yaralanan olmadığı öğrenildi.