Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 32. kuruluş yıldönümünü, Kıbrıs’ta, Türkiye’de ve yurtdışı temsilciliklerinde düzenlenen törenlerle kutladık. Şanlı Türk tarihine bir bayrak, bir devlet armağan eden büyük devlet adamı, Cennetmekan Rauf Denktaş’ı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. 
M. KEMAL SALLI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 32. kuruluş yıldönümünü, Kıbrıs’ta, Türkiye’de ve yurtdışı temsilciliklerinde düzenlenen törenlerle kutladık. Şanlı Türk tarihine bir bayrak, bir devlet armağan eden büyük devlet adamı, Cennetmekan Rauf Denktaş’ı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir şahlanışı olan Kıbrıs Barış harekatı sonrasında, Kıbrıs Türkü’nü koruyacak bir devlet çatısı  oluşturmak amacıyla kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamasını diliyoruz; ÇOK YAŞA KKTC, ÇOK YAŞA!

KKTC’nin kuruluşunun 32. yıldönümü dolayısıyla Kıbrıs’ta düzenlenen törenler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen resmi kabulle başladı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki törene Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TBMM Başkan Vekili Naci Bostancı, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Türkiye'nin Lefkoşe Büyükelçisi Derya Kanbay, bakanlar, milletvekilleri, kurum kuruluş dernek yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Lefkoşe Atatürk Anıtı önünde yapılan törende Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, anıt özel defterine şunları yazdı: 
"KKTC'nin 32'inci yılında yine huzurunuzdayız. Kurucusu olduğun ve laik, demokratik bir hukuk devleti olarak öngördüğün Türkiye Cumhuriyeti ile dayanışma içerisinde, halkımıza daha güzel bir gelecek kurmanın mücadelesini veriyoruz. Bir yandan Kıbrıs sorununa çözüm bularak, hakkettiğimiz uluslararası toplum içinde saygın bir yer etme uğraşını sürdürürken, öte yandan da KKTC'yi ekonomisi ve demokrasisi ile güçlü bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz."

“HÜKÜMETİMİZ KIBRIS TÜRKÜ’NÜN YANINDADADIR”

KKTC’nin 32. kuruluş yıldönümü Ankara’da da coşkulu törenlerle kutlandı.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 32'inci yıl dönümü dolayısıyla KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti. 
Başbakan Davutoğlu da,  KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya gönderdiği mesajda, "Hükümetimiz, Kıbrıs Türk halkının daha mutlu ve müreffeh yarınlara ulaşmasına yönelik adımları kuvvetle desteklemeye devam edecektir. KKTC'nin istikrar içinde kalkınması, anavatan olarak, ülkemizin başlıca önceliğidir. Kıbrıs Türk halkı, Kıbrıs Adası'nda adil ve kalıcı bir çözüme yönelik iradesini müteaddit defalar kanıtlamış, muhataplarının her zaman bir adım önünde olmuştur. Devam eden müzakere sürecinin, Ada'nın ortak sahibi olan Kıbrıs Türk'ünün eşit statüsünü güvence altına alarak uluslararası toplumla bütünleşmesini sağlayacak bir anlaşmayla neticelenmesi esastır. Bu gurur verici günde, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin kıvanç ve mutluluğunu en içten duygularımızla paylaşıyoruz. Cumhuriyet Bayramınızı şahsım ve hükümetim adına bir kez daha tebrik ediyor, zatı devletlerine ve Kıbrıs Türk halkına esenlikler diliyorum.”
KKTC’NİN 32. YILI İSTANBUL’DA DA COŞKULU TÖRENLERLE KUTLANDI
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 32. Kuruluş Yıldönümü, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer'in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyon ile İstanbul'da kutlandı.
CVK Park Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilen görkemli törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve eşi, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve eşi, Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile yabancı ülkelerin temsilcileri, askeri erkan, akademisyenler ve başta Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları, çok sayıda iş adamı katıldı.
YÖNLÜER: “ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ VE BAĞIMSIZLIĞIMIZ VAZGEÇİLMEZDİR” 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 32. kuruluş yıldönümü münasebetiyle gerçekleşen törende KKTC İstanbul Başkonsolosu Yönlüer, yaptığı açılış konuşmasında, Paris'te meydana gelen menfur terör saldırısını şiddetle kınadığını, katliamdan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.  
KKTC İstanbul Başkonsolosu Yönlüer konuşmasının devamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 32. yılında, bir Kıbrıs Türkü olarak duygularını şöyle dile getirdi:  
"İstanbul Başkonsolosu olarak devletim ve şahsım adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Büyük özverilerle kurmuş olduğumuz yarınlarımızın garantisi Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü olan bugün de Kıbrıs Türk halkı olarak özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın vazgeçilmez olduğunun bilinciyle yeni nesillere daha güzel bir gelecek sağlamak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu vesileyle her zaman ve her koşulda bizlere destek olan ana vatanımıza minnetlerimizi sunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramımızı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu adına kutluyor saygılarımı sunuyorum."

VALİ ŞAHİN: “KIBRIS’IN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ TÜRKİYE OLMUŞTUR”  

İstanbul Valisi Vasip Şahin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 32. Yıldönümünü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Paris katliamını kınadı ve KKTC’nin kuruluş yıldönümündeki duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti:
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan soydaşlarımıza kardeşlerimize ve ülkemizin inşallah daha güzel geleceklere, daha mutlu yarınlara vesile olmasını diliyorum. Fransa'da meydana gelen derin hadisenin terör olayının tüm dünyaya yönelik olduğunu belirtiyor üzüntülerimi ifade ediyor lanetle kınıyor ve Fransızlara taziyelerimi sunuyorum. 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti maalesef birçok sıkıntılar, birçok haksızlıklar ve birçok badireler yaşadı. Sonucunda Kıbrıs'ta Türk kardeşlerimizin daha rahat yaşayacağı, daha güven içersinde yaşayacağı ve yarınlara daha umutla bakacağı Cumhuriyeti bundan 32. Yıl önce ilan edildi. Bu Cumhuriyetin en büyük destekçisi Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Bundan sonrada olmaya devam edecektir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 32. yılı dönümünü kutluyorum.”
Yapılan duygulu konuşmaların ardından Vali Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve protokol üyeleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 32'nci yıl dönümü için hazırlanan pastayı birlikte kestiler. 
İstanbul’daki kutlamada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’den gelen folklor ekipleri yöresel milli oyunlardan nefis örnekler sergilediler. 
Kıbrıs’tan gelerek milli oyunlarımızdan nefis örnekler sergileyen gençlerimiz, “Devletimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Biz Kıbrıs Türkleri olarak kendi bayrağımız altında yaşamak istiyoruz. Ortaklık görüşmeleri iki eşit devlet arasında yapılan müzakereler esasında sürdürülmelidir” diyorlardı. 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamasını diliyoruz.