ERZURUM - Erzurum'da, karla mücadele çalışması için yaklaşık 14 milyon liralık bütçe ayrıldı ve 10 bin ton tuz alımı için ihale gerçekleştirildi.

Türkiye'de kar yağışının en fazla olduğu ve kış mevsiminin en uzun sürdüğü şehirlerin başında gelen Erzurum'da, karla mücadele için her yıl milyonlarca lira harcanıyor. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin kentte kar ve buz esaretine neden olmaması için Fen İşleri Daire Başkanlığı ağında bulunan yaklaşık 200 kilometrelik yolda çalışma yürütüyor. 

Hava sıcaklığının zaman zaman gece sıfırın altında 35 dereceye kadar düştüğü ve buzlanma nedeniyle kazaların sıklıkla yaşandığı Erzurum'da, bu yıl karla mücadeleye yaklaşık 14 milyon lira ödenek ayrıldı. Bunun yanı sıra 10 bin ton tuz alımı ihalesi yapan Büyükşehir Belediyesi, 70 iş makinesi ve 400 personelle kış mesaisi yapıyor. 

"Araç ve ekipman sayısını artırdık"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürü Bülent Heray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karla mücadele çalışmalarını meteorolojik uyarıları dikkate alarak yürüttüklerini belirtti.

Hava tahmin raporlarını sürekli takip ettiklerini ve kar yağışı olasılığı durumunda ekipleri görev yerlerine sevk ederek hazır beklettiklerini ifade eden Heray, şunları söyledi:

"Hava tahmin raporlarını, günübirlik temin etmeye çalışıyoruz. Kar yağması halinde bizim sorumluluk alanımızda olan 90 civarında caddeye müdahale etmek için araçlarımızı bölgelerine gönderiyoruz. Bu şekilde karla mücadele çalışmalarımıza başlıyoruz. Araç sayısında, ekipman sayısında bu yıl artışa gittik. 70 iş makinesi ve 400 civarında personelle karla mücadele vermeye çalışıyoruz."