KONYA - Yerel seçim çalışmaları kapsamında Seydişehir ilçesine gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Seydişehir Endüstri Meslek Lisesi'nde partisince düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, milli iradenin ayaklar altına alındığını, halkın hiçe sayıldığını söyledi.

Son aylarda Başbakan Erdoğan ve hükumeti itibarsızlaştırmak için yapılan kampanyalarının yoğunlaştığına dikkati çeken Elvan, şunları kaydetti:

"Yalan, dolan, iftira, montaj kasetler... Her türlü saldırı içeriden ve dışarıdan... Bunları hep birlikte görüyoruz. Şimdi bizler, 'efendim Twitter niye kapatıldı' diye eleştiriliyoruz. Bir ülkenin uyguladığı hukuk vardır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin hukukuna, yasalarına herkes uymak zorundadır. Eğer bir şirket, kalkıp şunu söylüyorsa, 'ben sizin hukukunuzu tanımıyorum. Kendi bildiğimi yaparım' diyorsa biz bunu kabul edemeyiz. Fark etmez bizim için. İster Amerikan şirketi olsun, ister İngiliz... Kim olursa olsun, ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunlarına uymak zorundadır. Onlarca mahkeme kararı var. Mahkeme kararları dikkate alınmıyor. 1 Ocak tarihinden itibaren Telekominikasyon İletişim Başkanlığımız'ın Twitter'a tam 643 talebi var, vatandaşlarımızın mağduriyetine yönelik. Elbete biz özgürlüklerden, sosyal medyanın güçlendirilmesinden yanayız. Zaten bugüne kadar tüm poitikalarımızı o yönde olmuştu."

Şu an her bir köye iletişim altyapısı kurduklarını bugüne kadar 4 bin köye internet, bin 800 köye de mobil telefon götürdüklerine dikkati çeken Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet eliyle götürdük. Bakanlık olarak bunların paralarını biz ödedik. Ne için?  Vatandaşımızın internete erişimini sağlamak için. Vatandaşımızın daha fazla internet kullanımını teşvik etmek için. 2002 yılında neredeyse bizim ülkemizde fiber optik kablo altyapısı yoktu. Özellikle hızlı internet erişimi için çok önemli. Son 12 yılda, biz tam 228 bin kilometre fiber optik kablo altyapısı gerçekleştirdik. Yer altında iletişim otoyolları yaptık. İnternete karşı olan bir hükümet, parti bu yatırımları yapar mı? Bugün biz internete erişim açısından Avrupa'nın birçok gelişmiş ülkesinden çok daha ileri konumdayız ama maalesef bu sosyal medya aracının da yanlış kullandıldığını görüyoruz. Sosyal medya aracı sosyalleşmek için insanlar arasındaki iletişimi, sağlamak ve güçlendirmek için kullanılır. Bunu bir hakaret aracı, bir saldırı aracı olarak kullanırsanız bu doğru bir yaklaşım değildir. Başbakanımıza, ailesine hakaretler, küfürler edildi. Biz bakanlara küfürler, hakaretler edildi. Bunların hiç mi cezası yok?  Bunlara bu şirketler göz yummamalı. Hangi şirket olursa olsun İster Twittter, ister Yahoo,  ister Google olsun, hangi sosyal medya şirketi olursa Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunlarına uymak zorundadır ve uyacaktır da."