DİYARBAKIR - Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce hazırlanan gerekçeli kararda, 13-14 Mayıs 2011 tarihlerinde Şırnak'ın Uludere ilçesinde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölü ele geçirilen 12 terör örgütü mensubu için örgütün çağrısı üzerine Diyarbakır'da kepenk kapatma eyleminin gerçekleştirildiği hatırlatıldı.
Sanığın TCK'nın 314/2. maddesinde yer alan ''terör örgütü üyesi olmak'' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı ifade edilen gerekçeli kararda, şunlar kaydedildi:

''Örgütün hiyerarşik yapısı içinde bu eylemin kararlaştırıldığı, cebir ve şiddet, baskı, korkutma, yıldırma, sindirme yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen 'kepenk kapattırma' eyleminin örgütün toplum üzerindeki etkinliğini, zorlayıcı gücünü ortaya çıkardığı ve bu suretle örgütün propagandasının da yapıldığı anlaşıldığından, sanığın eylemlerinin işleniş biçimi ve niteliğinden hareketle örgütün hiyerarşik yapısına dahil örgüt üyesi olduğu ve böylelikle sanığın terör örgütünün üyesi olmak suçunu işlediği kabul edilmiştir.''